Eljut a pápához Kocsis András Sándor szobra

Posted by

Kocsis András Sándor (KAS) a kiváló szobrász készített egy portét I. Ferenc pápáról, és két hónapja felajánlotta az Eucharisztikus kongresszus fòszervezőjének ingyen.
– A válaszban azt írták, hogy gratulálnak a nagyszerű szoborhoz,  de nincs 400 ezer forintjuk a kiöntésre és nem tudják a programba beilleszteni az átadást! Nekem volt pénzem a kiöntetésre! – mondta KAS.
Így a szobrot be tudtuk mutatni. Bronzból van.
Most eljött a változás.
– A mai nap abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy fogadott Blume apostoli nuncius úr, a Vatikán magyarországi nagykövete – mondta az Újnépszabadságnak Kocsis András szobrászművész. Egy volt nagykövet barátommal voltam a nunciatúrán. A találkozón a nuncius úrnak átadtam Ferenc pápa bronz mellszobrát, amelyet tavasszal készítettem.
A nagyon szívélyes találkozón elmondtam a nagyanyai ágon magyar gyökerekkel is rendelkező vatikáni nagykövetnek, hogy Ferenc pápa szociális érzékenysége, elkötelezettsége számomra nagyon tiszteletre és elismerésre méltó. Az egykori református lelkész unokájaként, szociológusként nagy tisztelője vagyok Ferenc pápának, és ezért a katolikus egyházfő előtt tisztelegve készítettem el mellszobrát. Az általa vallott értékeket én is vallom és osztom.
A szobor Vatikánba juttatásának módjáról közösen tovább gondolkodunk- mondta a szobrász.