A 2006-os Kossuth-téri csőcselék egykori tagja most a Fidesz elkötelezett támogatója

Posted by

A Hungarian Spectrum írásának magyar változata

>Balogh S. Éva

>Politikailag fontos évforduló volt ma Orbán Viktor számára, aki újraválasztási stratégiájában Gyurcsány Ferencet, Magyarország 2003 és 2009 közötti miniszterelnökét helyezte a középpontba. 15 évvel ezelőtt olvasta fel a Magyar Rádió a miniszterelnöknek egy balatonőszödi kormányüdülőben az MSZP parlamenti frakciójához intézett beszéde nem éppen diplomatikus részének erősen szerkesztett változatát .

Az évforduló mesés lehetőséget nyújtott arra, hogy emlékeztesse a választókat a 2010 előtti magyarországi élet borzalmaira és Gyurcsány által a magyar népnek személyesen okozott kárra. A Magyar Nemzetben és más kormányzati kiadványokban ma gyakorlatilag minden Gyurcsány beszédéről, a Magyar Televízió elleni szeptember 18 -i támadásról és az október 23-i állítólagos rendőri brutalitásról szólt az ártatlan fideszes támogatók ellen.

Egy szemtanú, akkori főiskolai hallgató már tegnap közzétette első beszámolóját arról, hogy 2006 -ban helyszínről helyszínre járva mit tapasztalt a városban, és biztos vagyok abban, hogy mások, mindkét oldalról, szintén megosztják majd emlékeiket. Szilvásy György szerint, aki abban az időben a polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter volt,  a Fidesz bűnös abban, hogy évente legalább kétszer, október 23 -án és március 15 -én erőszakos zavargásokat kezdeményezett Budapest utcáin. Azt állítja, hogy „a Fidesz-kormány erőszakban fogant. ” Még fiatal egyetemistánk is, aki október 23-án körülnézett a Deák téren, megállapította, hogy „a tömeg túlnyomó többsége skinheadekből és szélsőjobboldali csoportokból állt”.

És ez elvezet a nap témájához. Szeptember elején a Fidesz aláírásgyűjtést kezdett „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! ”címmel.  Úgy tűnt, ez a kormánypárt válasza az ellenzék előválasztására. A Fidesz-petíció aláírásával a kormánypárti polgároknak fel kell tüntetniük, hogy ellenzik a kormányváltást, amelyet a 2006-os szörny vezet, bár  nem indul a miniszterelnöki posztért.

Ma reggel egy barátom felhívta a figyelmemet egy hírre, amely eredetileg a Debreciner nevű debreceni ellenzéki híroldalon jelent meg (ezt ahelyben készített sertés- és marhakolbászról nevezték el). A cikk szerint a helyi fideszes szervezet büszkén jelentette be, hogy „nagy meglepetésünkre Ágoston Tibor, aki korábban a Jobbik stabil tagja” volt, ugyancsak felajánlotta támogatását “ügyünk érdekében”. Hozzátették: Ágoston igazi ellensége Gyurcsánynak, mert körülbelül 1500 napon át tiltakozott ellene a Kossuth téren, ahonnan egyébként a csőcselék elindult, hogy megtámadja a köztévét. Az 1500 nap biztosan túlzás, de  gusztustalanul hosszú.

Megnéztem a Hungarian Spektrumot, hogy írtam-e valaha valamit erről az Ágostonról, a debreceni helyi politikusról. Igen, röviden megtettem. 2016 -ban jelentettem, hogy Vona Gábor kérte Ágoston lemondását, mert korábban bűnösnek találták holokauszttagadásban. 2014 -ben Ágoston beszédet mondott, amelyben a holokausztot „hollókamu”-nak és „hollókaszt”-nak nevezte, ami végül 750,00 forintjába és felfüggesztett büntetésébe került. Amit akkor még nem tudtam, hogy Ágostonnak nem állt szándékában lemondani, és a Jobbik küldöttségének tagja maradt a debreceni városi tanácsban.

Hamarosan újabb botrány támadt Ágostonnal kapcsolatban. Debrecen városa tehetségsegítő programot kezdeményezett két hátrányos helyzetű diák számára, de amikor Ágoston rájött, hogy az egyik fiú roma, ő egyedül  szavazott a program ellen a tanácsban. Még az okát is megmagyarázta. Mint fogalmazott, „a program tehetséges emberek számára van, és nem azoknak, akiknek esélyt szeretnénk adni, hogy megmutassák, tehetségesek-e vagy sem”. Ez még a helyi Jobbik szervezetnek is sok volt, ami addig védte őt. Ezúttal úgy döntöttek, hogy cselekszenek. A tanács Jobbi -csoportjának vezetője elfogadhatatlannak találta Ágoston megjegyzését, és belső vizsgálatot ígért az ügyben. Sötéten hozzátette, hogy „az eljárásnak következményei lesznek”. Ágoston nem várta meg az elkerülhetetlent. Lemondott a párttagságról.

Tizenöt évvel ezelőtt Ágoston része volt a szélsőjobboldali csőcseléknek, amely a parlament előtt gyűlt össze, és hetekig ott maradt. A rendőrség nem tudta őket szétoszlatni egy bírósági végzés miatt, amely szerint az összejövetel a közelgő önkormányzati választások része volt. A fideszes politikusok itt uszították a tömeget nap mint nap. Október 6-án maga Orbán Viktor mondott beszédet a „Turul -klánnak”. A Fidesz nyilvánvalóan a kormány bukására számított, és kész volt segíteni bukásában, és az 1956 -os forradalom 50. évfordulóját választotta az új forradalom leginkább megfelelő időpontjának.

Ágoston legutóbbi videójában határozott támogatását fejezte ki a Fidesz és Orbán Viktor iránt. És végső soron olyanok is csatlakoznak hozzá, akik kívülről szövetségesei a kormánynak, mint Toroczkai László, az az ember, aki a Kossuth téri embereket a köztévé megtámadására vezette. Toroczkai ma a szélsőjobboldali „Hazánk Mozgalom” elnöke, amelyet valószínűleg a Fidesz tart fenn anyagilag.

Ágoston és Toroczkai lelki társak. De míg Toroczkai úgy tesz, mintha pártja és a Fidesz között volna némi ideológiai távolság, Ágoston őszintébb. Készen áll arra, hogy csatlakozzon azokhoz, akik nem is annyira csendes partnerei voltak 2006-ban. Orbán Viktor Fidesze és a Kossuth-téri tömeg , akiket Ágoston Tibor képvisel, mára politikailag megkülönböztethetetlenek. A sok politikai kanyar után a szélsőjobb vezetői rájöttek, hogy ők és a Fidesz ugyanazon az oldalon állnak az elmúlt 15 évben. Együtt kezdték útjukat, és ma megértik, hogy amikor a téteket lerakják, hogy a Fidesz az egyetlen igazi otthonuk.

2021. szeptember 19
Balogh S. Éva blogbejegyzései magyar nyelven is megjelennek a https://ujnepszabadsag.com/ oldalon

Címkép: Ágoston Tibor a Nemzetőrség egyenruhájában 2013 -ban