A zuglói ügyekről

Posted by
Fekete-Győr András
>Kedves Jakab Péter!
Nyilvánvalóan kellemetlen helyzetbe kerültél az első miniszterelnök-jelölti vitánkon, miután szembesítettelek azzal, hogy a korrupciógyanús Tóth Csaba zuglói támogatása és az elszámoltatás követelése nem férnek össze egymással. Tudom, hogy nem te vagy az egyetlen, aki érintett ebben a kérdésben, ezért is sajnáltam, hogy Karácsony Gergely és Dobrev Klára helyett/nevében te vállaltad magadra a védhetetlent.
Azt olvasom, hogy etikai vizsgálatot kezdeményezel Tóth Csaba ellen az előválasztás illetékes testületénél. Ez egy fontos, jó irányba tett lépés, amit minden jóérzésű, az ellenzéket megújítani akaró ember nevében is köszönök. Ugyanakkor a vizsgálat kezdeményezését sokan pótcselekvésnek minősítik. Szerintem egyszerűen csak nem elégséges – hiszen az egyetlen tisztességes út Tóth Csaba támogatásának megvonása, és Hadházy Ákos feltétel nélküli támogatása a zuglói előválasztáson.
Tóth sötét ügyeinek nagy részét már régóta ismerjük. Tóth Csaba a zuglói MSZP vezetője, irányítója, teljhatalmú ura. Ács Dánielnek, a 444en megjelent, parkolási maffiáról szóló dokumentumfilmje már több mint két éve kristálytisztán bemutatta, hogyan lopják meg a Fidesszel karöltve a zuglói szocialisták a Zuglóban élő 124 ezer embert. Ha valaki kételkedne a 444 tényfeltárásában, akkor érdemes megnézni Karácsony Gergelynek az Egyenes Beszédben 2019. március 26-án adott interjúját, amiben beismerte, hogy komoly háttéralku született a zuglói Fidesz és a Tóth Csaba által vezetett zuglói MSZP között. Ha valaki nem emlékezne, erről van szó:
➡️ ATV: Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba. Itt most akkor egy politikai háttéralku született az MSZP és a Fidesz között…
➡️ Karácsony: Hát naná, hát…
➡️ ATV: …amin ön nem tudott segíteni.
➡️ Karácsony: Hát ön egy újságíró, és fölfogta, hogy miről beszélgetünk, igen. Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson, és ezen a helyzeten kéne változtatnunk.
Most pedig Hadházy Ákos dokumentumokat mutatott be arról, hogy egy eltitkolt, Tóth Csabához köthető alapítvány egy 26 ezer négyzetméteres gyártelepet birtokol úgy, hogy ennek semmi nyoma a vagyonnyilatkozatában. Ráadásul Tóth a Zugló TV-s vitájában azt mondta, még csak nem is hallott erről az alapítványról – érdekes, hogy ez az alapítvány (amit egyébként helyi bizalmasai vezetnek) közben az ő cégének tartozik 111 millióval.
Tényleg van, akit ez az ügy meglepett? Tényleg ez kellett ahhoz, hogy egy elszámoltatást zászlajára tűző miniszterelnökjelölt elgondolkozzon a támogatásán?
Talán még nem késő a magyar korrupcióellenes harc zászlóvivőjének, Hadházy Ákosnak a támogatása.
Még nem késő a tisztességes jelöltet választani. Még nem késő a tisztesség oldalára állni.