Jégkorszaki szaki

Posted by
Lendvai Ildikó
>Amióta reggel a miniszterelnök rádióbeszédét hallottam, nem tudok szabadulni az aggodalomtól. A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti. Hamarosan teljesen meg fog dermedni. Egyetlen beszélgetésben két dologról is beszámolt, ami dermesztő hatást gyakorolt rá. És még csak péntek van!
Persze mind a kettő a vérfagylaló Gyurcsánnyal függ össze. Orbán először azt mondta, “dermesztő pillanat” volt, amikor az őszödi beszéd kiszivárgott. Tudjuk, -Kósa nem is titkolta-, hogy a beszéd már nyár elején a Fidesz kezében volt, csak kivárták a legnagyobb politikai ütésre alkalmas pillanatot, ezért az önkormányzati választás előtt adták tovább a médiának. Szegény Orbán eszerint két fázisban dermedhetett. Először, amikor megszerezték a szöveget, másodszor, amikor (eszerint fogvacogva) profi módon kiemelték a leghatásosabb részeket, és a dermedést az országnak is szétterítették.
De ez semmi. Most megint rájuk jött egy újabb dermedés. A miniszterelnök ugyanebben a rádiócsevejben azt is “dermesztőnek” nevezte, hogy mindezek után -legalábbis a Fidesz mantrája szerint- most Gyurcsány az ellenzék vezére.
Én mondom, tiszta jégkorszak. Ugyan az is elhangzott, hogy “migrációk és járványok kora” jő, de ha ennyi borzalom nem volna elég, még a hátunkon is futkosni fog a hideg. Dermedünk.
Élen, mint mindig, a miniszterelnök.