Világnézet(?)

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Hollik, a Fidesz nem tudom micsodàja, a kereszténység és a liberalizmus nagy összecsapásàt vizionálja. Olcsò poén lenne, azt mondani, hogy bolond (Hol)likbòl bolond szél fùj, meg névvel viccelődni nem is elegáns, de sajnos ez annak a végtelenül szomorù állapotnak ùjabb jele, amelyben az Orbán rezsim leledzik.
Közel száz évvel ezelőtt Hollik tételének talán még lett volna is valami igazság tartalma, de azòta nagyot változott a világ. Az egykor oly begombolkozott keresztény/konzervatívok, megértve a régi igazságot, mely szerint, amit nem tudsz kontrollállni annak állj az élére, egyre több liberálisnak szàmítò értéket építettek be az ideològiájukba. Jellemző, hogy keresztény/konzervatívok és liberálisok többször több orszàgban alkottak közös kormányt.
(Ezekben a dolgokban ők meglehetősen rugalmasnak bizonyultak, manapság például nyitnak a zöldek irànyába is, mint például Ausztriában, vagy Németországban.)
Hollik, meg a Fidesz persze egész más irányba lökdösi ezt a szerencsétlen országot, abban a reményben, hogy a magyar választòk többségének ezekről a tendenciákròl fogalmuk sincs, vagy ha mégis akkor meg lehet győzni őket arròl, hogy mindaz csak a hanyatlò, bűnös nyugat devianciàja.
A vita, a látszat ellenére távolròl sem ideològiai. Az egyetlen cél, hogy az ország vagyonának “privatizáciòja” zavartalanul folytatòdhasson.