Schmidt Mária antiszemita őrjöngése Kis Jánosról szólva

Posted by

jotunder

    ”   ’90-es választások alatt járt Magyarországon az Izraelben jelentős tudományos pályát befutó, kiváló történész: Jacob Katz. [2] A Duna-parton sétálva, a választási plakátokat nézegetve kérdezgetett. Azt mondta, nem lesz jó vége annak, hogy az SZDSZ vezetői között ennyire túlreprezentáltak a zsidók. 1919-ben sem volt túl jó ötlet – mondta. Miért provokálnak? Nem tudtam a választ. De azt tudom, hogy ezzel a döntésükkel súlyos terhet raktak a rendszerváltoztatás folyamtára és az új demokráciára.”

“Évtizedeken keresztül játszották ki ellenünk az antiszemita kártyát. Mindenki antiszemita volt vagy lett, aki nem ők: a balos, marxista, zsidó körök.”

“A magyar nemzet történelme sajnálatos módon nem érdekli, az szemmel láthatóan nem az ő ügye. Neki csak a Numerus Clausushoz és a Holokauszthoz van belőle köze. “

Miért provokál valaki a zsidó származásával, “zsidó körök”, ezt bírta kiokádni magából az Orbán-rendszer vezető ideológusa, a miniszterelnök bizalmasa.  Ha valaki hányni akar, elolvashatja az egészet, találhat benne mást is. (Az újnépszabadság mostani száma közli).

A szöveg Kis Jánost támadja, származási alapon, 2021-ben az Európai Unióban. Ilyenkor vagyok büszke rá, hogy Schmidt anno személyesen akart kirúgatni a munkahelyemről. De én már régen tudom a helyem, megmutatták nekem 1944-ben, hát azt kicsit elbaszarintották Mária asszonyék, mert ezt itt még meg tudom írni. Szívesen beletolnám ezt a szöveget Gerő András arcába, remélem lesz, aki megteszi, amúgy nem nagyon érdekel, és csak remélem, hogy Kis János képes volt nevetni rajta.

Bazmeg, hová süllyedt ez az ország.

Örülünk, Vincent blog