Egy meccs hordaléka

Posted by

Kereszty András

>Bayer Leverkusen-Ferencváros 2:1. Normális eredmény. Ez lenne még a német bajnokságban is. Ennek a meccsnek ugyanis nem az Európa Líga volt az igazi tétje, hanem válasz arra a kérdésre: milyen erős lenne a magyar bajnokságot derékig kinövő Fradi az öt nagy bajnokság egyikében. A csütörtöki meccs megmutatta, hogy a Bundesligában megcélozhatná az ötödik, hatodik helyet. Akár már be is állhatna. A magyar csapat két magyarral kezdett. A német három némettel. Ez a megfelelő arány.
Stöger megmutatta, hogy felnőtt Rebrov mellé. A csapat rendesen húzta a vonalakat. Mindenki tudta mi a feladata. A passzok lábról lábra jártak. Valamilyen eszement ötletből a klub nemrég kínálgatni kezdte Tocmacot. Merthogy a hazai bajnokságban nem teljesít. Miért teljesítene, ha kettőt lép, és felrúgják? De nemzetközi meccsen ő a csapat első számú focistája. Igazi kincs.

Lehetett volna 2:2. De jött a VAR. Megállapította, hogy Vécsei (ő is jól játszott),  kezezett. Frászt. Hasba lőtték és a hasa előtt volt a keze. Régen azt mondták: rálőtt labda esetén nincs kezezés. Most a VAR-időkben, hogyha a védő kezéhez ér a labda, az nem számít. Ha a támadó kezéhez, az lefújandó. Nemcsak a politikában, hanem a sportszövetségekben is egyre több az idióta. Szóval majd jön a visszavágó – és még sok más – a Fradi Arénában. Jó esély arra, hogy a szurkolók miatt elrendeljék az üres lelátókat. Kubatov Gábor videón mutogatta meg a híveknek, hogy ne félkézzel mutassák azt, hogy “szívtől az égig”, mert az könnyen összetéveszthető a nem túlságosan jól hangzó “Heil” köszöntéssel, s két kézzel mutassák a csapat iránti szeretetet. A B-közép kezdhet gyakorolni.

Címkép:  Tocmac a Leverkusen meccsen, Árvay Károly