Ki fogja kiszámlázni Orbán Viktornak a Falcon-repülés ráeső költségét?

Posted by

Dr. Sándor Zsuzsa

>Szakmai látóköröm kiszélesítését Orbán Viktornak és haverjainak köszönhetem, akik úgy röpködnek a honvédség tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő katonai repülőgépeken, mintha nem lenne holnap. Miként az Átlátszó már 2019-ben kiderítette a korábban a honvédség által megvásárol két Airbus és a két Falcon többek között megfordult Dubajban, a Kanári-szigeteken, Las Vegasban, Máltán és Panamában is.

Kép: 24.hu

De azzal, hogy nem katonai művelet közben a jeladót kétszer is kikapcsolták, megszegték a légi közlekedés szabályait is. Ha ezáltal mások életét vagy testi épségét veszélyeztették – márpedig a kikapcsolt transzponderrel történő repülés már önmagában is veszélyhelyzetet teremt – az is bűncselekmény. Ha a veszélyeztetésnek nincs súlyosabb következménye – testi sérülés, halál – akkor is 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látom magam előtt, amint a fideszes Kósa Lajos, a bizottság elnöke kiszámítja, hogy a kétmillió forintos üzemóra összegéből a horvátországi kitérők miatt mennyit kell kicsengetnie az Orbán családnak.

A részleteket lásd ITT

vagyis itt:https://24.hu/belfold/2021/09/12/orban-viktor-falcon-repules-horvatorszag-jelado-koltseg-sandor-zsuzsa-velemeny/