Van az a pénz, hogy egy nehéz anyagi körülmények között élő asszonyság bármit aláírjon

Posted by
Fábián András
>Van az a pénz…
A Blikk ma arról számolt be, hogy Zalatnay Sarolta néhány éve még azt nyilatkozta: utálja a politikát. Most viszont Érden fotózták le, ahol aláírta a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony petícióját.
Az Emmi-miniszter saját keretéből 10 millió forint támogatást adott Zalatnay Sarolta énekesnek “az életmű koncertkörútja megvalósítására”.
Lehet, hogy egy illusztráció
Bélési Joe rajza

A nehéz anyagi körülményeiről rendszeresen nyilatkozó Zalatnay Sarolta júliusban miniszteri támogatást kapott. A Nemzeti Kulturális Alap emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretből 10 millió forintot hagyott jóvá Kásler Miklós

A pályázat címe “az életmű koncertkörút megvalósítása” volt, derül ki az augusztus elején megjelent pályázati közleményből. (A júliusi pályázati közzétételek között ennél nagyobb összegű támogatást csak kulturális szervezet vagy egyetem kapta: kiegészítő támogatást a tokaji írótábor szervezői, 12 millió forintot, a Kodolányi János Egyetem kiállításrendezésre 12,5 milliót, a Győri Balett városi gálaműsorra 12 milliót és az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány egy nemzetközi gitárfesztivál és verseny megrendezésére 15 milliót.