Semjén bólogat

Posted by
Lendvai Ildikó
>Semjén Zsolt meséli a pápa és az állami vezetők zártkörű rövid találkozójáról: elújságolta a pápának, hogy Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké viszont csökkent. A pápa nagyon örült.
Harangozó Tamás az Atv-ben eszünkbe juttatta, amit hosszú képviselői nyomozás után sikerült annak idején megtudnia: személyesen a kereszténydemokrata Semjén Zsolt terjesztette fel a Lovagrendre a pápát demens vénembernek avagy gazembernek (később argentin migránsnak) tituláló Bayer Zsoltot.
Ki tudja, talán Semjén statisztikai beszámolója során azzal is eldicsekedett a pápának, hogy saját erőfeszítései nyomán a lovagok száma Magyarországon nőtt.
Ja, nem. Hiszen Bayer lovagkeresztje után után több, mint százan visszaadták a kitüntetésüket.
Jó, akkor nem nőtt, hanem csökkent. Az is hír.
De igaziból csak arra vagyok kiváncsi, Semjén ugyanolyan, vállból-derékból kiinduló, az összes nyakizmot megdolgoztató, látványosan egyetértő fejbólintásokkal és idült mosollyal kísérte-e a pápa mondandóját, mint amilyennel Orbán minden szavát a parlamentben szokta?
Persze nem bólogathatott ugyanakkorákat, ezt nem is várom el tőle. A miniszterelnökhöz különleges áhítat fűzi. De legalább feleakkorákat? Vagy csak minden második szónál?