Polgárság nèlkül

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Azon gúnyolódik egy “honfitársam”, hogy naponta írok posztokat, a vègèn mèg bedilizek, írja az irántam való “aggodalom” hangján.
Ebben a mondatban benne van ennek az országnak egèsz felkèszületlensège mindarra amit demokràciának hívnak, mert nem a polgárok, a demokrácia iránt elkötlezettek, hanem az ilyenek vannak sokan.
Hogy is mondta Ady: “Parlament kell ennek az országnak? Kancsuka nem parlament. Azaz dehogy kancsuka. Kisdedóvó, gyermekkert ès sok sok türelem…Szeretett úri vèreim…gyerünk vissza Ázsiába!”
Azóta eltelt több mint 100 èv, megkaptuk a lehetősèget, anèlkül hogy tettünk volna èrte bármit, arra hogy rendezzük vègre közös dolgainkat itt a Dunánál.
Hát elrendeztük!
Megint kezdhetjük előlről, azok miatt, akik az indulattól eltorzult ábrázatukon, a gondolattalan elmèjükön kívül semmit sem kèpesek hozzátenni ahhoz, amitől jobb lenne itt èlni, amitől nem mennènek el innen százezrek, mert feladták a remènyt, hogy itt valaha valami is jobbra fordul.
Errefelè mindig minden szèlsőjobbra fordul, ès aki ez ellen tenni próbál az nem elismerèst, hanem felè áradó gyűlöletet, megvetèst kap “jutalmul”. Aztán az ilyenek vagy elmennek, vagy visszavonulnak ès akkor egyedül maradnak azok, akik miatt olyan ez az ország amilyen.