Románia: Büntetőeljárás egy szenátor ellen, amiért akadályozta egy oltóközpont működését 

Posted by

>Büntetőeljárást kezdeményezett az ügyészség Diana Șoșoacă szenátor ellen a Iaşi megyei Răchiţeni községben történt incidens miatt – írja az RFI a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék mellett működő főügyészség csütörtöki tájékoztatására hivatkozva. A szenátor ellen a Iaşi megyei Közegészségügyi Hatóság nyújtott be panaszt, és a betegség elleni küzdelem meghiúsítása és a közrend és nyugalom megakadályozása miatt nyomoznak.

Diana Șoșoacă és az általa vezetett oltásellenes tüntetők egy csoportja a múlt hét végén megakadályozta, hogy emberek jussanak be a járványügyileg piros zónába sorolt településen megnyitott oltóközpontba. Az akciót a szenátor a Facebookján is közvetítette, és többek között azt kiabálta, hogy: “Le a maszkkal! Oltás nélkül!” A tiltakozók elállták az ajtót, így aznap senkit sem tudtak beoltani. Szerdán a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) is helytelenítette az “az oltási folyamatot aláásó cselekedeteket”. Forrás: rfi via Transindex

A szerkesztő megjegyzése

Az eszelős nő, aki még az AUR-nak is sok volt, sorozatos heccekkel növeli népszerűségét. Letartóztatása rég időszerű. A román Radio France International honlapján legfrissebb bejegyzésként olvasható Florin Cîțu miniszterelnök reagálása, aki szerint az ilyesmi nem tolerálható, és “az állam minden intézményének erélyesen fel kell lépnie” ellene. A községben, ahol Șoșoacă asszonyság az oltás ellen agitált, a helyi egészségügyi hatóság képviselője elmondta, hogy az életüket féltették a feltüzelt tömeg haragja miatt. (Á.H.)

Címkép: Román oltásellenesek