Ím, ígyen szóla Bayer – idézet mustra

Posted by

>A pápára próbáltunk rákeresni, és hogy, hogy nem egyszer csak ott voltunk annál a címnél, a 24.hu-ból, hogy Kerényi Imre kiadja Bayer Zsolt könyveit a Nemzeti Könyvtárban. Mint tudjuk, a nagy magyar író (ilyen szerzők, nagy magyar írók jelentek meg a sorozatban…) végül – némi libernyák fanyalgások, tiltakozások után – meg is jelent a díszes szériában. Mentünk volna tovább, illetve mentünk is, és kincsre találtunk: ugyanazon a felületen egy véleménycikket az akkor még készülő nagy kiadói eseményről, az alkalomhoz illő címmel: Nagy Bandó: “Megkúrhatnád anyádat szájba tiszai barátom”, így szólt a nagy nemzeti író. A humorista lényegében idézeteket közölt a nagy magyar íróról – érdemes a cikkét elolvasni; magunk beérjük itt és most az alkalomhoz illő idézetgyűjteménnyel. Bayer-gyöngyszemek következnek, fogózzunk meg! “Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.” (2006) “1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust.” (2008)
A híres-hírhedt berlini kabarékban estéről estére azon röhögött a törzsközönség, hogy kifigurázták Trisztán és Izolda legendáját. Levizelték, kigúnyolták, kiröhögték mindazt, ami a németeknek fontos volt és szent. Aztán egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén.” (2008)
“Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben.” (2011)
“A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak.” (2013)
“Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. (…) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.” (2015)
“Megkúrhatnád anyádat szájba tiszai barátom… miért nem idézed egyszer azt a bizonyos cikket teljes egészében? Mert kiderülne, hogy az a Fideszt védi? Pofátlanul hazudsz, mert álnéven semmi kockázat? Te aljas, gyáva kis geci!” (2015)
Ferenc pápa küldött és megvett ember. Vérlázító dolgokat mond a muszlimok befogadásának szükségességéről, és egy szava sincs az üldözött és bántott keresztényekről. (…) Kartávolságra van a polgárháború Európában. Ez tény. (…) A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.” (2016)

További források

Bayer leért a nácigödör aljára

Bádog – Bayer Zsolt blogja

Bayer Zsolt Wikipédia

A szerkesztő megjegyzése

  1. Mint tudjuk, „a Nemzeti Könyvtár ékes kiállítású reprezentáció, a magyar irodalom tengeréből azon műveket gyűjti egybe, melynek olvasása, illetve újraolvasása gyönyörködtet, tanít és erősíti a nemzeti érzést”. Ezért is örültünk, amikor Magyarország kormánya lovagkereszttel tüntette ki a ma élő írók talán legnagyobbikát – írta, idézte Nagy Bandó András forrásunk idézett cikke elején.
  2. Romániában van, illetve volt összehasonlítási alap Bayer Zsoltnak erre az inkontinenciájára: Corneliu Vadim Tudor, a szélsőséges nacionalista, magyargyűlölő költő és pártvezér (Partidul Romania Mare), azt kell mondanunk, hogy kevésbé volt trágár; bizonyára vannak még máshol is a vécéknek ilyen nagy tudorai.
  3. Befejezésül egy kedves emlék: Budapest, 2016. augusztus 18. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.
MTI

%d bloggers like this: