Olvasmány: a szépségipar dúsgazdag “rábeszélő” csajai

Posted by

Míg az ember azt gondolná, hogy a beauty influencereket ingyenes termékekkel fizetik, valójában valódi pénzzel (és nem is kevés pénzzel) is fizetik őket. Íme a legjobban fizetett szépségipari influencerek listája. Hasznos tippek és új technikák a hajformázáshoz, a divat feljavításához és a bőrápolás javításához segítettek néhány sminkes szakértőnek abban, hogy a közösségi média legjobban fizetett szépségipari influencerévé váljanak. A YouTube-on, az Instagramon és a TikTok-on egyre több követőjük van, így hírnevük és bevételük is nőtt. Bár néhányan közülük a YouTube-on kezdték a szépségápolásról szóló vlogolással a karrierjüket, a legtöbbjük a közösségi médiában szerzett bevételeinek nagy részét az Instagramról szerzi. Nemrég a Cosmetify kiadta a 2021-es Beauty Influencer Rich Listáját.

A rangsor élén Huda Kattan áll, akit több híres név követ a világ minden tájáról. Íme a szépségipar világának három legnagyobb neve és becsült jövedelmük.

Huda Kattan

Összevont jövedelem egy posztra: US$165,402 

Az iraki-amerikai a legjobban fizetett szépségipari influencer. A sminkmestereként ismert Kattan a testvéreivel – Monával és Alyával – együtt alapította meg a Huda Beauty nevű márkáját. A vállalkozó ma már rengeteg követővel van jelen a közösségi médiában, ami segített neki megszilárdítani a helyét a leghíresebb szépségipari influencerek között. A Huda Beauty-nak 49,1 millió követője van az Instagramon, ami Kattan bevételei közül a három közösségi médiaplatform közül a legnagyobb mértékben járul hozzá a bevételhez. A posztonkénti 158 515 dolláros keresetével ő a legjobban fizetett szépségipari influencer is az Instagramon. Kattan 5,5 millió követővel rendelkezik a TikTok-on és 4,15 millió követővel a YouTube-on. A TikTok-on posztonként 3 000 dollárt keres, míg a YouTube-on becsült bevételei videónként 3 887 dollárra rúgnak. A világ egyik legjelentősebb szépségipari influencere, Huda Kattan a közösségi média fiókjain beszél a termékekről, szépségápolási tippeket és bemutatókat oszt meg, és más szépségipari influencerekkel is együttműködik. A Forbes 2021-ben a 65. helyre sorolta az Egyesült Államok leggazdagabb self-made női vállalkozóinak listáján.

Bretman Rock

Kombinált jövedelem egy álláshelyre vetítve: US$74,620

Bretman Sacayanan néven született 23 éves filippínó szépségipari influencer 51 424 dollárt keres posztonként az Instagramon, és 17,3 millióan követik. A posztokban az életről, a divatról és a szépségről beszél. Hasonlóan befolyásos a YouTube-on és a TikTok-on is, ahol videónként 14 294, illetve posztonként 8 902 dollárt keres. A szépségtippek mellett 8,78 millió YouTube-követője imádja az édesanyjával és nővérével közös, vicces főzős epizódjait is. TikTok-fiókjának 12,5 millió rajongója van, így ő az egyik legnagyobb szépségipari influencer a fiatalokra összpontosító alkalmazáson. A Hawaiin élő szépségipari influencert a Time Magazine 2017-ben a 30 legbefolyásosabb tinédzser közé választotta.

Mari Maria

Kombinált jövedelem egy posztra: US$72,873

Mari Maria az egyik leggazdagabb szépségipari influencer a közösségi médiában. A brazil szépségszakértőnek két hivatalos Instagram fiókja van: a marimariamakeup 2,1 millió követővel, a marimaria pedig 18,5 millió követővel rendelkezik. Míg az előbbi kizárólag sminkes bemutatóknak és tippeknek van szentelve, addig Mari Maria az utóbbin személyes életébe is bepillantást enged, amellett, hogy tippeket oszt meg arról, hogyan ápolja legjobban a bőrét. Az Instagram Maria közösségi médiából származó bevételeinek fő forrása. Becsült posztonkénti 56 651 dolláros jövedelmével a legjobban fizetett szépségipari influencerek közé tartozik a platformon. A közösségi médiából származó bevételeinek következő legmagasabb forrása a TikTok. Minden egyes posztért, amelyet Mari Maria megoszt a 16,5 millió követőjével, 13 100 dollárt keres. 2014-ben indította el YouTube-csatornáját, amely 9,79 millió követőre tett szert a szépségről szóló leckéinek és a magánéletébe való időnkénti bepillantásnak köszönhetően. Videónkénti becsült bevétele 3 122 dollár.

https://sweeetieabouttheworld.blog.hu/