Agymosás tanfolyam kezdő pedagógusoknak

Posted by

egyujvilag
>Egy mai híradás szerint  “Képzési programmal erősítenék a pályakezdő tanárok magyarságtudatát” . Vajon ez mi a lófütyit jelenthet? Nem elég magyarok a pedagógusaink? Vagy most mi van?„az állami feladatellátás rendszerébe illeszkedő köznevelésről, mint nemzeti közszolgálatról, a pedagógushivatás szakmaetikai alapjairól”, valamint a „nemzeti azonosságtudat oktatási és nevelési kihívásaira” is felkészítse a fiatal tanárokat. (idézet a cikkből)
Pár kérdés azért felmerült bennem ennek kapcsán. Például az, hogy a szakmaetika alapjai mint olyan nem szerepel az alap tanárképzős anyagban, amit a főiskolán tanulnak a leendő tanárok? Mert ha nem, akkor régen rossz az az oktatási progra. Ha meg igen, akkor minek újra oktatni?
“Nemzeti azonosságtudat” Nem tartja a kulturális kormányzat elég magyartudatúnak a jövő nevelőit? Vagy mi ez? Át kell mosni az agyakat, hogy a Fidesz által diktált “magyarságtudatuk” legyen. Nagyon remélem, hogy nem Schmidt Mária okfejtései lesznek a tananyag alapvetései, mert akkor régen rossz lesz az unokáimnak, ha olyan tanárok oktatják majd őket, akik ezen a képzésen részt vettek…
Vagy ennek az egésznek azért lenne értelme, hogy nemzeti öntudatból okítsanak, ne nézzék azt, hogy a kezdő tanári fizetésük maximum az albérletre és a rezsire elég, ha enni is akarnak akkor valami mással is kell foglalkozniuk? Vagy majd az öntudatuk pótolja az esetlegesen hiányzó tanaszközöket, ha már a tornaterem a kémia oktatásra mondjuk nem jó? Valaki magyarázza már meg nekem, mi értelme van ennek?

Címkép: Halász Géza gif