Bemutatkoztak Szentendrén az ellenzéki előválasztás jelöltjei

Posted by

k.a.

Szerdán Szentendrén a Városháza nagytermében bemutatkoztak Pest megye 3. választókerületének előválasztási jelöltjei. A beszélgetést Juhász Bence (Tabumentes Ország) vezette. És követni lehetett nemcsak a helyszínen, hanem a Tabumentes ország Facebook csatornáján is. A négy jelölt megszólalásának sorrendjét egy kalapból húzták ki.

Dr. Katona Andrea beszélt először. Ő civil jelölt, nem áll mögötte párttámogatás. Végzettsége könyvtár-magyar szakos tanár, majd ezt követően informatika szakot is végzett. A Nemzeti Hirközlési Hálózatnál kezdett (megjegyezte, akkor a hírközlés elősegítése, nem pedig ellehetetlenítése volt a feladat). Az országos Széchényi Könyvtár főigazgatója volt. Két fia van és a családnak 5 németjuhász kutyája isvan, közülük kettő menhelyről származik. Feladatának azt érzi, hogy a választókerülethez tartozó 17 település ügyeit koordinálja és képviselje majd az országgyűlésben.

Buzinkay György politológus mögött a Momentum, a Párbeszéd és az MSZP áll. Szentendrei lakos. Úgy gondolja három problémát kell a térségben megoldani. Egészségügy, munka és közlekedés. Nincs kórház, nincs munkahely és a tömegközlekedés megoldása nélkül megmarad az utakon a zsúfoltség.

Pál Gábor, aki a DK és a Jobbik támogatását élvezi. Kifejezte azt a reményét, hogy a mostani előválasztás győztesével kiáll majd vitára a Fidesz jelöltje. Szentendrei lakos, öt gyermeke van. Annak idején a Magyar Nemzetnél volt újságíró. Aztán a Magyar Nemzet irányvonala megváltozott. Szentendrei önkormányzati képviselő. A legeslegfontosabbnak az elszámoltatást nevezte. Szerinte erre Jakab Péter a garancia. Képviselőként harcolna a lakópark stopért és az M0-s autópálya folytatásáért.

Kóder György Budakalászon él. Elmondta három gyereke van. Vallásos szellemben neveli őket. Közgazdász, az Egyesült Államokban szerzett diplomát. Családi gazdaságuk van, itt bio-cseresznyét és bio-megyet termesztenek. Az ország legnagyobb gondjának azt érzi, hogy nagyon kevesen nagyon sok hatalommal bínak. Felhívta a figyelmet az ökológiai válságra és a klímaváltozásra. Beszéde végén 20 másodperc csöndet kért. A terem húsz másodpercre elhallgatott.