Disznó-dolgok Szentendrén

Posted by
Pindroch Ferenc
>Nem tudom másnak feltűnt-e már, és azt sem tudom, hol kell bejelenteni, de nekem egyre furcsább érzéseim vannak a Kő-hegy felé futva a zártkertes részen reggelente, amikor a szabadon bóklászó házidisznó-kondát látom. Most már lényegében minden alkalommal ott vannak. Vagyis nemcsak kiszöktek, így tartják őket. Van kismalac és nagyobb disznók is…
Persze csak idő kérdése, mikor keveredik a csorda a vaddisznókkal, melyekből szintén szép számmal látni arrafelé. Nem tudom mennyire veszélyes egy feldühödött házisertés, de nem is akarom megtudni (láttam filmeket, amikben már-már hororisztikus dolgokat műveltek, de az nyilván csak egy film). Szerintem az illetékeseknek lépniük kellene, amíg baj nem történik. Sokan járunk arra, vannak akik pl. kutyával, nem jó a konfliktus.
Kocsi Attila hozzászólása:
Mi fent lakunk a Kő hegyen. Napi probléma, hogy a konda támad. Főleg, ha vannak kis malacok. A kijáró telkeseknek szétcseszik a kertjüket. Bárhova bemennek. A gazdát ismerjük. Fel lett többször jelentve. Volt,  hogy kiránduló családot veszélyeztettek. És igen volt, hogy bepárzott a házi disznó vaddiszóval. Ne felejtsük el, a sertéspestist a házi disznó is elkapja. Főleg, ha vaddisznóval találkozik. Mi párszor szóltunk a gazdának. De falra hányt borsó. Szólni kéne az illetékes vadásznak, erdésznek, jegyzőnek. Végső esetben a rendőrségnek.
Még nem szólt senki.
(Olvasói levél)