Mikor lesznek a miniszterelnök-jelöltek vitái?

Posted by

Ez a lényeg
“Az előválasztás egyik célja, hogy visszahozza a magyar politikába, a magyar közéletbe a vitakultúrát. Ezért nem volt kérdéses egyik párt számára sem, hogy egy demokratikus országban egy választás során a jelöltek számára biztosítani kell a vita lehetőségét”
 – írta közös sajtóközleményében a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd.

Azt is megírták, hogy pártelnökök már korábban megállapodtak abban, hogy a teljes előválasztás során a szükséges számú ajánlást összegyűjtő miniszterelnök-jelöltek részt vesznek három vitán:

Két vitát az első előválasztási forduló előtt, illetve közben tartanak, egyet pedig a két forduló között. Utóbbin csak a három legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt vesz majd részt.

Több médium és egyéb szervezet jelentkezett a viták lebonyolítására. Ahhoz, hogy az előválasztás szempontjából a legjobb döntés szülessen, a vitákat szervező hatpárti testület olyan gyakorlati szempontokat vett figyelemebe, mint a vita elérhetősége a választók számára, az előválasztási folyamat és a vita népszerűsítésére tett vállalások, valamint a felvételek utólagos felhasználási joga.

Az alábbi időpontokban és felületeken lesznek megrendezve a hivatalos miniszterelnök-jelölti viták:
  • 2021. szeptember 12. – ATV
  • 2021. szeptember 24. – RTL Klub
  • 2021. október 4-10. között – RTL Klub

A miniszterelnök-jelölti vitákon felül több tucat helyi jelölti vita is megrendezésre kerül a következő hetekben, melyek szintén nagyon fontos részeit képezik az előválasztásnak, a demokrácia megerősítésének. Ezeket a Partizán csatornája fogja élőben közvetíteni.

A pártok ezúton is köszönik minden előválasztási vita megszervezésében részt vevő médiumnak, szervezetnek, egyesületnek, hogy ezeket az eseményeket megvalósítják, mert ezzel ők is segítik a Fidesz által kiüresített, lebutított közélet újratöltését.