Iványi Gábor Budapest új díszpolgára

Posted by

Karácsony Gergely
>Szerdán döntött a közgyűlés Iványi Gábor díszpolgárságáról. Kötelességünk kiállni mellette és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett, ezért vettem részt ma reggel a vasárnapi istentiszteleten a Megbékélés Házában.

Ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról. Márpedig ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért. Ők adnak hitet és reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott. Iványi Gáborék mintegy ezer munkavállalóért és több ezer ember ellátásáért vállalnak felelősséget úgy, hogy a Fidesz több százmillió forintot von el a közösség által üzemeltetett intézményektől, és a magyar állam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága döntése alapján megítélt kártérítést sem hajlandó kifizetni.
Az Iványi Gábor elleni kormányzati hadjárat nem csupán a rászorulók, hanem minden tisztességesen gondolkodó ember elleni támadás. Ennek véget kell vetni. 2022 után jóvátételt fognak kapni azok az egyházi státuszukat vesztett, valódi egyházak, amelyek fontos munkával segítik a magyar társadalmat. #99kontra1