Gareth Bale ultra-radikális

Posted by

Nem biztos, hogy „életszerű”, hogy megvalósítható (lényeges üzleti, gazdasági vonatkozásai vannak), de mindenképpen elindíthat egy folyamatot az egyes stadionokban tomboló rasszizmus végső megfékezéséhez vezető európai konszenzus kialakításában. Véleményünk szerint – ha már globalizálódó világban élünk, és egyre élesebben merül fel a demokratikus és jogállami alapelveknek a betartása – ideje, hogy az Európai Unió, jelesen az Európai Parlament is foglalkozzék a kérdéssel.

Gareth Bale szerint ki kéne zárni azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói visszaeső rasszisták.

„Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből. (…) fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből” – nyilatkozta az MTI szerint Gareth Bale, aki azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.

A 32 éves walesi válogatott labdarúgó jelenleg a spanyol élvonalban szereplő Real Madrid játékosa. Emlékezetes, hogy a Real Madrid 2013-ban 101 millió eurót fizetett érte a Tottenhamnek, ezzel akkor minden idők legdrágább játékosának számított.

Új Hét