Levél a brit nagykövetnek

Posted by
Juszt László
>Schmidt Mária: “Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll, olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van” – írta nyílt levélben az angol miniszterelnöknek.
Nos, van egy pont, amikor nem lehet csendben maradni. Így – bár nem szoktam – ezúttal én is kénytelen vagyok egy nyílt levelet írni.
Igen tisztelt Paul Fox nagykövet úr!
Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetsége
Kérem, nézze el ennek a zavart elméjű nőnek a nyilvánosságra hozott levelét, amelyet Boris Johnson angol miniszterelnök úrnak címzett.
Higgye el, hogy a magyar emberek normális többsége nem így gondolkodik. Tudom, nem mentség, de ha visszanézi S. M. korábbi megnyilvánulásait észlelheti, hogy az esetek többségében nem ura a szavainak. Gondolatai pedig honfitársainak millióit is folyamatosan sértik.
Azzal kapcsolatban, hogy a kormányhoz, a miniszterelnökhöz közelálló felelős közéleti szereplő, sokkal többet elárul Önnek, mint egy hosszú elemzés a magyarországi viszonyokról.
Bár meggyőződésem szerint a magyar miniszterelnöknek illene most bocsánatot kérni, de tartok tőle, hogy erre hiába várnánk.

Így én kérek bocsánatot a józan többség nevében, s egyúttal köszönöm meg a normális élet lehetőségét annak a közel 600.000 honfitársunknak, akik itthon nem találták meg a boldogulást.
Tisztelettel
J. L.
újságíró
címkép: Paul Fox nagykövet érkezik