Nem a vereség volt az igazi kudarc

Posted by

Osváth Zsolt Zoltán

>Tegnap este nem a négy gólos vereség volt az igazi kudarc, hanem az, hogy nem tudtunk emberként viselkedni a lelátón. Elmondani sem tudom, mennyire örülnék, ha a világsajtó csak az eredményeinkről tudna írni, legyen az bármilyen is. Én nem vagyok futball szurkoló, nem is szegez a képernyő elé egy mérkőzés. De amikor azt hallom, hogy a vendég játékosokat sörrel, jéggel dobálják, különböző rigmusokkal kísérve, elszégyellem magam. Nem szeretném, ha így gondolna ránk a világ.
A magyarok nagy része ugyanis nem ilyen. Értem persze, hogy felfokozott érzelmi állapotban mind máshogy működünk és éljük meg a vereséget, de nem találok olyan indokot, amelyre ez lenne a válasz. És persze ebben az esetben mondhatjuk, hogy inkább erről írjanak, mint a játékunkról, de ha egyszer fordul a kocka és a magyar csapat győzelemre játszana, akkor az eredmények helyett azt olvassa majd külföld, hogy jól focizunk, de vállalhatatlan tuskók vagyunk?!
Értem én, kit érdekel mit gondolnak külföldön? Például azt a rengeteg magyart, aki oda utazik, vagy aki ott él. Ha valaki elmondaná, hogy miért tartozik a focihoz ez a magatartás, azt szívesen venném. Szeretném megérteni, hátha nálam van a baj. Szép napot!
Címkép: A PA ügynökség képe kinagyítva