A Fidesz rendelte meg a Borkai elleni akciót

Posted by

Dr. Czeglédy Csaba

A képen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója (balra) látható baráti légkörben azzal a Fekete Gáborral, aki az ügyészség szerint megszervezte, hogy egy prostituált felvételeket készítsen Borkai Zsolt és barátai szokásos adriai jachtos szexpartijáról.
A 2018 májusában készült videofelvételek létezéséről személyesen Kubatov tájékoztatta Borkait 2018 őszén.
Egy évvel korábban, hogy a felvételek nyilvánosságra kerültek volna, és hónapokkal azelőtt, hogy Borkait először megzsarolták.A zsarolást szintén Fekete Gábor intézte az ügyészség szerint. Társaival 12 millió forintot zsebeltek be Borkaiéktól. (Kérdés persze, hogy Borkainak honnan volt erre pénze.)

Meggyőződésem, hogy a Borkai és Rákosfalvy elleni akciót maga a Fidesz rendelte meg.
Akit érdekel az ügy háttere, idemásolom Dezső András oknyomozó újságíró tényfeltáró cikkeinek idevonatkozó részét (komemntbe a linket is beírom):
“Ha tudni nem is, sejteni azért sejtette Borkai Zsolt, hogy egy évvel az önkormányzati választás előtt, 2018 őszén miért akar vele egy biztonságos helyen találkozni Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Kubatov kérését, hogy a győri polgármester keressen a városban egy „megbízható, biztonságos helyet”, Molnár Ágnes tolmácsolta neki. Ha valamit akartak Pestről, azt általában a Sopronban élő Molnáron keresztül üzenték meg, aki országgyűlési képviselő, és a Fidesz regionális igazgatójaként közvetlenül az országos pártigazgató, Kubatov alatt áll a hierarchiában.
A polgármester a városházától negyedórányi autóútra lévő Gyirmótra, a 83-as út mentén, az Aranyhal étterembe beszélte meg a találkozót. Egy olyan időpontra, amikor tudta, az étterem még üres lesz, így anélkül találkozhat Kubatovval, hogy annak híre menne a városban, ahol amúgy nem sok mindent lehet titokban tartani. A találkozó nem tartott tovább 3-4 percnél, és inkább a pártigazgató beszélt.
Kubatov a fideszes vezetésű város ekkor még teljhatalmú urának számító Borkai tudomására hozta, hogy van egy videó, amin ő és városszerte ismert barátai láthatók, amint egy hajón szexelnek. Kubatov arról is beszélt, hogy az önkormányzati választási kampányban valószínűleg előkerül majd a felvétel.
DE EZ MAGÁNÜGY, SEM BORKAI POLITIKAI KARRIERJÉRE, SEM A FIDESZRE NEM JELENT VESZÉLYT – MAGYARÁZTA KUBATOV A KISSÉ FESZÜLT LÉGKÖRBEN ZAJLÓ TALÁLKOZÓN, és ezzel a polgármester értésére hozta azt is, hogy az ügyet neki kell valahogyan rendeznie.
Amikor Borkai elhagyta az éttermet, legfeljebb csak azon csodálkozhatott, hogy a Fidesz felső köre honnan tud a felvétel létezéséről, hiszen ő erről nem beszélt nekik. Sőt, Borkai Kubatovtól tudta meg, hogy videófelvétel is létezik – a polgármester addig csak fotókat látott az adriai orgiáról. A buliról, amiről akkor még nem tudta, hogy bő egy évvel később bele fog bukni.”