Szívükre tett kézzel énekeltek velük

Posted by
Zelki János
>Amikor az angol focisták megjelentek a stadionban bemelegíteni, a magyar szurkolók kifütyülték őket. Amikor az angol himnuszt játszották a meccs előtt, a magyar szurkolók kifütyülték (néhányan náci karlendítéssel). Amikor a kezdőrúgás előtt az angolok féltérdre ereszkedtek – a török bíróval együtt – a rasszizmus elleni harc jegyében, a magyar szurkolók kifütyülték őket. Amikor az angol góllövő örömében kiszaladt a szögletzászlóhoz, a magyar szurkolók megdobálták, és huhogtak neki.
Ilyen hitványságok, ilyen büdös bunkók – ha szórványosan is – más országok futballstadionjaiban is előfordulnak (az UEFA-szankciók után most minden bizonnyal jön majd a FIFA büntetése is), de ami a meccs után történt, olyan nincs sehol a világon.
A megalázó vereséget követően a magyar játékosok, a magyar nemzeti tizenegy tagjai odasétáltak fentebb említett szurkolóik elé, s a több ezres feketeinges hordával együtt, vélük mindenestül azonosulva, átszellemülten, szívükre tett kézzel elénekelték a magyar nemzeti himnuszt. Erre az ízléstelenségre, a magyar nemzet képviseletében tett gyomorforgató gesztusra már nincsenek szavak!
Címkép: A PA képügynökség fotója