Festőművész? Megáll az eszem!

Posted by
Győri Márton
>Jó napot Győri úr! Miben segíthetek?
-Felvételizni szeretnék festőszakra az egyetemre és előtte a plusz pontok okán beállnék kicsit a seregbe, mi mást tehetnék? Nagyon szeretnék az egyetemre járni.
-Egészsége?!
-Gerincferdülésem van, lúdtalpam és komoly túlsúllyal bírok hastájékon. Depresszióra hajlamos, pesszimista alkat vagyok, ja és erősen szemüveges.
-És kérem honvéd mi is akarna maga lenni, ha egyszer majd felnő ugye a gimnázium után?!
-Én tudja világ életemben festőművész szerettem volna lenni. Nagyon szeretem a színeket. Ez volt mindig is minden álmom. Tudja ezért is vagyok most itt. Nem könnyű a felvételi, kellenének nagyon azok a plussz pontok. Szegények a szüleim, fizetős helyre nem fogok tudni menni.
-Hmm, hmm. Festőművész mi?! Szereti a színeket mi?! Na persze, persze…
Hogy egyem azt a hülye izlését. Hmm….
-Bocsánat, hogy mit tetszett mondani?
-Semmit honvéd! Akkor kérdezzen, ha megengedik! Na menjen! A laktanya udvarán jobbra van a konyha, oda lesz beosztva. A magafajta falfestő jelöltecskéket mind oda küldjük. Na induljon! Induljon már!
-Festőművész mi?! A jó büdös g…. k… ….t azt
b…g, hogy nem tud már jönni végre egy igazi rendes, jóravaló magyar, valami rendes munkával. Festőművész mi?! Na elmegy a p…ba,na. Katikám hozzááá mááár egy k…va kávét, látod mekkora a sor kinnt. Jön ez a sok b….i, g…i művész vagy mi, hogy mennének p….ba dolgozni a f…ba inkább valami rendeset b…eg!
Festőművész mi?! Pffffj… Az eszem megáll.