Európai mérföldkő

Posted by

New York Times információ
>Az Európai Unó mérföldkövet ért el a koronavírus elleni oltásban. Az európai felnőttek mintegy 70 százalékát teljes mértékben beoltatták a Covid-19 ellen-közölték tegnap uniós tisztviselők, és a blokkot a lassú kezdet ellenére most a világ vezetői közé sorolták a beoltottság tekintetében.
Egyes országok országok, mint Franciaország és Olaszország, erős ösztönzőket alkalmaztak annak érdekében, hogy az embereket oltassák be megukat. Az embereknek bizonyítaniuk kell a védőoltás meglétét ahhoz, hogy zárt térben vacsorázzanak vagy kulturális helyszínekre lmehessenek, a vakcinázással kapcsolatos tétovázás és a rossz kommunikáció miatt több kelet-európai ország lemaradt. A számok alapján: A felnőttek több mint 80 százaléka Belgiumban, Dániában és Portugáliában, és több mint 75 százaléka Spanyolországban és Hollandiában kapott teljes védőoltást. A tinédzsereket és a gyerekeket is beleértve, az összes uniós polgár több mint 55 százalékát teljesen beoltották. Idézhető: „A járványnak nincs vége” – figyelmeztetett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. “Többre van szükségünk. Felszólítok mindenkit, aki teheti, hogy oltassa be magát. ”

Megjegyzés: Magyarországon a “teljes átoltottság tekintetében” a mutató nem éri el az 57 százalékot – hivatalos fogalmazás, hivatalos augusztusi közlés. A szerk.

Címkép: Artista szórakoztatja Antwerpenben, Belgiumban az oltásra jelentkezőket