A legnagyobb büntetés számára, ha el kell hagynia a Karmelitát

Posted by

A bűntetőjogi és a politikai felelősség különbsége

Rátesi Margit
>Figyelem! Bár sok ellenzéki politikus fogalmaz így, a Főkolompos és tettestársai NEM LOPNAK! Nem tolvajok a szó büntetőjogi értelmében, hiszen legtöbb machinációjukat törvényekkel támasztották alá, visszaélve a szavazók egy részének bizalmával. (Külön kérdés, hogy miért bízik bennük még mindig a választók több mint harmada?)

Ami miatt fontos tisztázni, hogy többségében NEM LOPÁS, amit művelnek, mert a kormányváltást akarók nagy részében él bizonyos bosszúvagy. És ha nem látják bilincsben elvezetni a Főkolompost és tettestársait, csalódásukban hamar elfordulhatnak a kormányváltó erőktől.
Márpedig mi, szocialisták, szabadelvűek, nemzetiek, keresztények és materialisták a JOGÁLLAM VISSZAÁLLÍTÁSÁBAN vagyunk érdekeltek. Nem kezdhetjük hát úgy, ha sikerül a kormányváltás, mint a Fidesz:, hiszen akkor a saját, demokráciába, jogállamba vetett hitünket csúfolnánk meg. Nem rendezhetünk koncepciós pereket, látványos vagyonelkobzásokkal, ahogy ezt a mostani hatalmasok tették. A jogállamhoz való ragaszkodás macerás ügy, minden eljárásban a bizonyított tényekre szabad csak alapozni az ítéletet.
A Fökolomposék táborának jónéhány híve nem büntetőjogi, hanem POLITIKAI felelősséget visel a történtekért. Higgyétek el: a legtöbbnek – a Főkolomposnak biztosan – nagyobb büntetés, hogy nem uralkodhat többé. Nagyobb büntetés, hogy el kell hagynia a karmelita kolostort – hacsak nem privíatizálta időközben magának -, és stadonja árrnyékából kell borongania, mintha csíkos ruhában ücsörögne valami szűk helyen – ebből egyébként mártírglóriát barkácsolva magának.
Szóval: TISZTA FEJ, JÓZAN ÉSZ! Meg némi türelem sem ártana – mindannyiunk, Magyarország, a Magyar Köztársaság érdekében.