Új magyar kutyafajtát kísérleteztek ki, sunyi dög névre fog hallgatni

Posted by

 

>Kezdődik a Nagy Magyar Vadászkutya Világkiállítás, már hetvenmilliárd fölött vannak a költségek, a Semjén-Kovács vonalnak ez a legnagyobb pénzrablása. Egymillió (!) látogatót várnak a Hungexpóra, lesz ülőkutyaszobor a bejáratnál meg szarvasagancs-installáció szintén százmilliókból. A rendezvény népszerűsítésére eddig ötmilliárd forintot tapsoltak el, ekkora pénzmosó akció Magyarországon még nem volt. A puli, a kuvasz, a magyar vizsla, a komondor mellett új kutyafajtát kísérleteztek ki, sunyi dög névre fog hallgatni, jobban csahol, mint az erdélyi kopó, és akkor is csóválja a farkát, amikor láncra verik. Nagyon jó terelőfajta és különösen hűséges.

A deltavírus garantáltan távolmarad a rendezvényről. A járvány azt mondta, nem tesz keresztbe a minista pénznyelészetnek, megvárja türelmesen a rendezvény végét október elején, csak utána támad, közvetlenül az ellenzéki előválasztások előtt. Kovács Zoltán kormányszóvivő, a sajtószabadság nagy barátja, aki a korona első hulláma idején igen szép gesztussal éppen március 15-e előestéjén küldte el a magyar sajtót a büdös picsába, megköszönte vizslái nevében is a türelmet a vírustól. A CEU egykori diákja azt is megígérte, ezúttal nem megy le kutyába, amíg az NMVV tart, ne várjunk tőle kirohanást és ámokfutást. Utána persze visszatér, és kutyái helyett is ugatni fog, ha kell, ha nem, ahogy gazdája, a Minnerstájsz megkívánja.

Fel tehát, barátaim, uzsgyi! Menjünk milliószám a kutyadzsemborira, a bejáratnál és a kitömöttkutya-standokon erőszakkal odaparancsolt agáregyetemi (sic!) diákokkal fogunk találkozni, kötelezően parancsolják oda a hallgatókat ingyenmunkára, hogy segítsenek a rendezőknek. Itt tart jelenleg a magyar felsőoktatás, a topkutyák hülyére keresik magukat, a diákokat viszont úgy alkalmazzák terelőmunkára, hogy még csontot se adnak nekik.

Mondom még egyszer: hetvenmilliárd fölött van jelenleg a bekerülési költség. Helikopterrel viszik haza az összehengerített forintkötegeket az ügyvédi irodák, a kormányhű tévéstábok, remélem, Falucskai Ivettnek is jut majd valami kis lé a nagy kutyapénzből, hogy egy percben elmondhassa a Seggszeleplehelet TV-ben, milyen ügyesen pitiznek a magyar vadászkutyák. A Kossuth-díjas kormányzati zenészek is készülnek, a Kutyák dalát fogják feldolgozni, kórusban éneklik majd Petőfi úr megzenésített versét:

Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!

A filozófuskergető Budai Gyula is lement kutyába, neki ez nem gond, olyan alacsonyan szálló pincsikutya nincs még a hazában, mint ő. Azt találta posztolni az ügyvéd úr, aki egykor a kisgazdák csikkzsebéből ugrott elő, s szociális bolthálózatban gondolta eladni Pesten a szabolcsi almát (mint minden, amihez nyúlt, befuccsolt), hogy az ellenzéki urak ne menjenek futballmeccsekre, mert fikázták a Fradit. Egészen pontosan ezt írta (a magyartalanságokért elnézést kérek a stílusra érzékeny olvasóimtól, szöveghű közlés): „Miután Vágó István a Demokratikus Koalició tagja, vagy mint tudom micsoda is valójában, legyalázta közösségi oldalán azt a Ferencvárost, aki bejutott az Európa-liga főtáblájára (tavaly BL főtáblára), azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire, hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire.”

Dr. Pincsikutya míves üzenetére Csányi Sándor, az MLSZ elnöke volt kénytelen válaszolni, aki bölcsen meghívta az urakat a meccsekre. A Minnerstájsz oldalán most már erre is ügyelni kell, jön egy tájékozatlan diplomás terelőkutya, összevissza ugat, amit aztán helyre kell tenni. Budai csaholása kapcsán azt kérdeztem magamban, mitől olyan biztos ez a blöki abban, hogy mindig lesz jutalomfalat és táp. Miért nem gondol a jövőre? Amikor ő már egy kivert, loncsos eb lesz. Aki nem kell senkinek.

És akkor Karácsony. Ivott a főpolgármester, nyilvánosan vedelt. Lehet beletenni a nyálmédiába. Szegeden szűrt a fiatalokkal egy fesztiválon, tessék megkapaszkodni, Manci néni, Lonci bácsi: fröccsöt nyakalt! Égszakadás, föld indul.

Falucskai Ivett vagyok, elmondom önöknek egy percben, hogy részegedett le Karácsony Gergely, hogyan dülöngélt hazafelé menet, hogy esett át a biciglije vázán, hogyan próbálta elpalástolni, hogy – tessék megkapaszkodni a cukorvatta pálcikájában! – ALKOHOLISTA! Lehet egy ilyen alkeszre szavazni, nedves nézőink? Ugyehogy nem. Köszönöm a figyelmet, jövök máskor is, minden meccs szünetében itt leszek.
Ez volt a részeges kutyahét, jöjjön a 35-ös, hűvös szelek járnak