Karakán elnök úr

Posted by
Bayer Zsolt

>Olvasom, Csányi elnök úr „karakán”, „bátor” kiállását – legjobb talán, ha a mai magyarországi sajtó legocsmányabb pöcegödréből, a Gyurcsányék valagában lakó Nyugati Fényből idézek:

Csányi Sándornál is kiverte a biztosítékot Budai Gyula: Üzent Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak.
Személyesen hívja meg őket a válogatott következő meccsére.

Hát igen. Mert a „foci mindenkié”, ugye…Nos, én pedig kutatom emlékeimben azokat a pillanatokat, amikor Csányi elnök úr megszólal az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen. Vagy a támogató nyilatkozatát elnök úrnak abból az alkalomból, hogy Magyarország a kormány döntése alapján befogadta az UEFA meccseket, míg az ellenzék a befogadás visszamondását a járványra hivatkozva. S próbálok emlékezni, ahogy elnök úr ugyanilyen karakánul és bátran nyilatkozik s utasítja vissza az ellenzék ostoba megnyilvánulásait az EB meccsei ellen.

S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett.

Nos, ezek a nyilatkozatok bizonyára mind-mind elhangzottak, csak én nem emlékszem egyikre sem. Az nem lehet, hogy Csányi elnök úr kizárólag most bírt megszólalni.

A lényeg persze megcáfolhatatlan: A foci mindenkié.

Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr?

S még egy apróság: részesítsük megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt. Annyira megérdemli mindkettő…

Címkép: Pápai Gábor: Budai Gyula, Csányi, Karácsony