Civileket vertek Balmazújvárosban

Posted by

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye:

Mindig van lejjebb – ez a Fideszre különösen igaz. A mai nap újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy az állampárt nem válogat az eszközökben, ha lassan bekopogtat számára a hatalom elvesztésének rémképe.
Balmazújvárosban ma civil aktivistákat vertek meg, akik a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Lehet Más a Politika, valamint a Momentum Mozgalom által támogatott civil jelöltnek, Hegedűs Péternek, a város polgármesterének gyűjtötték az ajánlásokat. A feltételezett elkövető az egyik fideszes önkormányzati képviselő családtagja. Ma több hetven év körüli embernek kellett szembesülni az orbáni gyűlöletpolitikával, átélni a kíméletlen inzultust.
Nem volt olyan régen, amikor az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa, hivatásos szellemi kútmérgező, és a minap a Facebookon magából majmot csináló frakcióvezető arról elmélkedett a Bayer-“showban”, hogy, legalábbis szerintük, időszerű lenne már a fizikai erőszak az ellenzékkel szemben. A mag tehát termékeny talajra hullott, és talán még parancsba is kapták az aktivistáik, hogy mindezt tettekre váltsák.
Az erőszakoskodó kézre kerítése most a rendőrök feladata, felelősségre vonása pedig az igazságszolgáltatásé. Ellenben a felbujtókat – Orbánt és bűnbandáját – már mi magunk fogjuk elszámoltatni. Legkésőbb 2022-ben.

Innen vettük át: Új Hét

Balmaz Blog írta

Azt tudni kell, hogy 2018-ban időszaki polgármester választás volt Balmazújvárosban, mivel az akkor regnáló Veres Margit (fideszhez köthető) polgármester asszonyt 5 év, harmadfokon is jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéle a bíróság, aki a mai napig szabadlábon van és nem kezdte meg a rá kiszabott börtönbüntetés letöltését!
Hegedüs Péter (független) elsöprő fölénnyel nyerte meg az időközi és az azt követő 2019-ben megtartott önkormányzati választást is!
Az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében a Jobbik támogatásával induló civil polgármester elmondta, az atrocitásnak volt már némi előjele a héten, amikor különböző megszólításokkal, illetve Facebook-bejegyzésekkel próbálták azt elhitetni az emberekkel, hogy “ide más nem jöhet, Balmazújvárosra senki nem teheti be a lábát” és neki, mint előválasztási jelöltnek pedig nem segíthet senki.
“Most konkrétan fizikálisan megtámadták azokat a civileket, akik az ország minden tájáról jöttek nekem segíteni”- fogalmazott.
Hegedüs közölte, nem tudja még, hogy egészen konkrétan mi történt, ugyanakkor később beszámol majd a részletekről, illetve arról is, hogy egy teljesen jogszerűen és szabályosan lefolytatandó előválasztásnak milyen akadályai vannak nála, a Hajdú 6-os választókerületben.
Címkép: Hegedűs Péter Balmazújváros polgármestere