Ki a tahó?

Posted by

>Vágó István kiszúrta, hogy a Fradi.hu oldalon a magyar bajnokcsapat utolsó BL-selejtező mérkőzéséről így számoltak be:

AZ EL CSOPORTKÖRÉBE JUTOTTUNK!
6-4-es összesítéssel zártunk a Young Boys ellen…

Azokat, aki a focihoz nem nagyon értenek, világosítsuk fel: a 6-4 így írva, a „mi” szempontunkból azt jelentené, hogy mi győztünk (márpedig pont fordítva történt), és sikerre utal a „jutottunk” is. Milyen ostoba kell hogy legyen az, aki azt hiszi, a kétszer 2-3-mal, a kettős vereség után az EL (Európa Liga) csoportkörébe a részvételt nem kiharcoltuk, hanem azon a szinten maradtunk, nem folytathatjuk magasabb szinten?

Vágó István ezt a rá jellemző szelíd iróniával így észrevételezi:

Nem értem. Ez itt nem úgy hangzik, mint egy győzelmi jelentés?
“AZ EL CSOPORTKÖRÉBE JUTOTTUNK!
6-4-es összesítéssel zártunk a Young Boys ellen, az Európa Liga csoportkörében folytatjuk.”
A focit nem közelről követőknek üzenem: másodszor is kikapott tőlük a Fradi.
Ugyancsak az ő tájékoztatásukra közlöm az FTC összeállítását (ők ma Albert, Varga, Géczi, Novák, Mátrai, Rákosi, Fenyvesi és mások utódai):
Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Somália (Mak, 86.), Zachariassen (Loncar, 76.) – Uzuni, Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee…

És a bejegyzéséhez már az első hozzászóló kiválóan megmagyarázza a lényeget: [A Fradi]„Valójában már az előző fordulóban (miután kiverte a cseh bajnokot) bejutott az Európa-liga csoportkörébe, a tegnapi meccs csak arról döntött, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében indul-e vagy csak az EL-ben. Így a cikk címe csak annyiban megtévesztő, hogy nem most jutott oda a Fradi, hanem már két héttel korábban, az akkori továbbjutásának köszönhetően. A vereség természetesen vereség így is, úgy is, de a csapat – valódi tudását nézve – nem BL-szintű. Az EL-csoportkörbe való bejutása is inkább bravúr, mint elvárható.”

Ezzel rendben is volna a dolog – ámde jön valaki, akiben a tréfás Fradi.hu megtalálja azt az ostoba alakot, aki beveszi, hogy a zöld-fehérek szintet léptek. A politikus ő, aki tudása birtokában természetesen azonnal támad.

Ezt írja Budai Gyula Országgyűlési Képviselő az ő üzenőfaláról:
Mekkora tahó ez a Vágó Pista !!
Miután Vágó István a Demokratikus Koalició tagja, vagy mint tudom micsoda is valójában, legyalázta közösségi oldalán azt a Ferencvárost, aki bejutott az Európa Liga főtáblájára( tavaly BL főtáblára ), azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire , hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire!
Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!
A magyar focit pedig hagyják békén!

Legyalázta? Mit, kit gyalázott le? Bejutott? Hova jutott be, ahol eddig nem volt? És a Fradi sikere miatt ne menjen ki a válogatott következő meccseire Karácsony Gergely, Fekete Győr András és „a többi libernyák”? Hogy függ össze a kettő? S hogy lehet megtiltani valakinek, hogy meccsre menjen? (Vagy megérezte, hogy szeptember másodikán tényleg nem érdemes kimenni – és akkor ez egy jóindulatú tanács?)
Ki is gyaláz itt? És főleg: ki is a tahó?

A szerkesztő megjegyzése
Kéretik észrevenni, hogy cikkünk írója mellőzött bármilyen általánosítást. Mindazonáltal az ország legavatottabb fociszakértője felvilágosíthatná a képviselőt arról, hogy mi is a siker, minket pedig arról: hogyan csinálja, hogy az ország a BL-ből állandóan bejut az EL-be, sőt még magasabbra is.