Idézőjeles “menekültek” az életükért futnak

Posted by
Lendvai Ildikó
>Az természetesen előre látható volt, hogy akinek bármilyen, akár nem is ideológiai, csak ízlésbeli fenntartása volt az augusztus 20-i ünnepi felgurulással, az rövid úton hazaárulónak minősíttetik. Az ismert kormánypárti publicista sietve le is leplezte őket: ‘Nyilván igazából azzal volt bajuk, hogy a turult nem szivárványszínűre álmodta meg az alkotója, hogy Szent István nem két fekete előtt térdelt -ráadásul roppant kirekesztő módon egy méretes keresztet is vitt-, és hogy a csodaszarvason nem egy-egy afgán és iraki “menekült” lovagolt gyönyörű népviseletben, arab nyelvű népdalokat énekelve.’
Hát hogyne, persze. Akinek kritikája van, az meleg, niggercsicska, keresztényellenes és migránssimogató. Kihagytam valamit? Ja igen, magyargyűlölő. Hogy másképp!
A szerző természetesen nem hülye, egyáltalán nem az, csak tetszeni akar a közönségének. Maga sem hiszi ezeket a badarságokat, kár komolyan vitatkozni vele.
Egyetlen szó miatt idézem. Pontosabban egy írásjel miatt. Az idézőjelről van szó. Idézőjelbe tette a menekült szót, az afgánokkal kapcsolatban. Azok után, hogy látta a rettenet képeit a kabuli repülőtérről, az életükért futókról, a gép szárnyába, lépcsőjébe kapaszkodókról, a legalább csecsemőjüket menteni akarókról. Szerinte ők nem menekültek. Csak úgy tesznek: “menekültek”. Különben nem lehetne gyűlölni őket, és oda a migránsozás minden öröme és haszna.
Ez az idézőjel gonoszság. A többi- szóra sem érdemes blődli.