Azok a fránya számok

Posted by

Fábián András
>Hallgatom Romulusz tábornokot, frissensült altábornagyunkat, aki büszkén, a helyzethez illő komolysággal jelenti a nemzetnek, hogy a Sámán hadművelet befejeződött. Ne tessék most poénkodni a legkeresztényibb Európában diszlokált (szándékosan nem írok európai – tessék észrevenni!) hadsereg fedőnév-választásán. Tudjuk, hogy a szent koronát is sámándobos sámán táncolta körül, mély torokhangon űzve el a SZENT koronáról a rontást. Végülis kipcsakok lennénk, vagy mi a szösz? Miért ne lehetnénk most is, pápavárás idején kipcsakok?!

De hagyjuk az olcsó poénokat. Sokkal különösebb dolgok is vannak itt. Azt is mondja a tábornok (egybecsengően miniszterének nyilatkozatával), hogy 14 berepülésre volt szükség 540 ember kimenekítésére. No, itt már azért felugrik a szemöldök, és önkéntelenül is elkezd számolni az ember. Romulusz tábornok ugyanis azzal indokolta a sok beutazást, hogy magasak a hegyek és nagy a távolság.

Megtudtuk viszont, hogy a menekülteket Kabulból Taskentbe szállították a katonai gépek és onnan leginkább civil gépekkel jöttek Magyarországra. Az üzbég légitársaság és a Wizzair utaztatta őket. Taskent Kabultól légvonalban 750 kilométerre található. A kimenekítésre használt Airbus A 319-es katonai gépek hatótávolsága egy feltöltéssel 6 900 kilométer. Romulus tábornok szerint a magas hegyek is nehézséget jelentettek a repülőknek. A honvédség szakcikke szerint azért kellett lecserélni a korábbi AN-24-eseket, mert nem szerették a 7500 méteres magasságot. A 7500 métert az A-319-es gond nélkül veszi (http://real.mtak.hu/98371/1/HT_2018-6_cikk-08.pdf ). Viszont nem gondolom, hogy éppen a legmagasabb hegy, a Novsak (7 485 méter) felett kellett átrepülni és nem a 4-5000 méteres átlagmagasságú hegyek felett, amelyek nem jelentenek semmiféle akadályt ennek a típusnak. De hagyjuk ezt, mert én ehhez nem értek.

Ámde ez a 14-es szám is érdekes. Hét nap alatt napi két berepülés történt. A tábornok állítása szerint egy-egy berepülés során kb. 70 embert vittek Kabulból Taskentbe. Ez ugyebár közel 1000 ember. Mi viszont tudjuk, hogy összesen 540 embert szállítottak ki egy olyan katonai gépen, amelynek befogadóképessége 124-156 fő (csomagokkal, amit a menekültek ugyebár alig visznek magukkal). 57 családdal 180 gyerek is utazott, ami családonként több mint 3 gyereket jelent. Csak a családokat számítva ez összesen 294 fő. Ehhez jön még 266 fő. Így jön ki az 540 ember. Plusz-mínusz a száz katona, aki bonyolította a logisztikai munkálatokat. Nekem ezek a számok valahogy különösen festenek, de, mint mondtam, én ehhez nem értek. A 14 berepülés azonban azt jelenti, hogy alkalmanként kevesebb mint 40 embert hoztak ki egyszerre… Most arról nem is beszélek, hogy augusztus 16-án Szíjjártó szerint nem is volt magyar állampolgár Afganisztánban.

Az is egy érdekes szám, amit tegnap kommunikáltak a nemzettel. Augusztus elején még állítólag csak „közel 400 ezer” válasz érkezett be a pedofil konzultációra. Ez mára felfutott 1,6 millióra. Nem tudhatjuk persze, hogy a számítógépes robotoknak hány véletlenszerűen generált választ tulajdoníthatunk az újabb, roppant sikeres propagandaakcióban, amely kb. 200 ezerrel több reakciót produkált, mint az előző, a járvánnyal kapcsolatos „konzultáció”. Már folyik is a kiértékelés és nincs okunk kételkedni abban, hogy a válaszadók többsége olyan helyekre tette az ikszet, ahová maga Orbán Viktor is tette. Ő is egyike ugyanis, mint tudjuk, a beküldőknek. Gondolom, mindenki izgatottan várja az eredményeket. Aki akarja, azt is kiszámolhatja, hogy mennyibe került egy ilyen válasz az adófizetőknek, ha átlag 10 milliárdba kerül minden ilyen akció. Minden esetre ez az összeg közel kétszerese annak, amennyit a kormány a Lánchíd felújítására szánt, de még mindig nem fizetett ki, és pont a negyede annak, amibe a Velencei tó megmentése kerülne, már persze ha meg akarnák menteni.

Végül még egy szám, de ennek a tartalmi elemeivel vitatkoznom kell Hadházy Ákos képviselő úrral. Ő jelezte ugyanis nekünk, hogy 2 nagy medencét is látott a hatvanpusztai Orbán-birtok (v.ö.: majorság) belső területein. Nos, ezek minden bizonnyal nem fürdőmedencék, vagy szökőkutak, hanem tűzivíz tárolók. Ha ugyanis a felháborodott nyomorgó magyaroknak, ne adj’ Isten, eszébe jutna csóvát vetni a gusztustalan pompában, gazdagságban és fényűzésben élő birkák „majorságára”, sok-sok vízre lesz szükség a közelben az oltáshoz. A birkák számára kialakított, fűtött vizű úszómedencék és jakuzzik természetesen valamelyik „majorsági épület” fedett helyiségeiben vannak elhelyezve.

Címkép: Sajtóértekezlet az evakuálásról