A Fidesz és a „nőügyek”

Posted by
Dobrev Klára
>A Ripost nevű fideszes propagandaújság egy ellenzéki képviselőnőt – nem tudom és nem is akarom szebben mondani – lekurvázott. A lap nem kertel: „Van már magyar politikai prosti” címmel hozza le gúnyrajzát Demeter Mártáról, amely a képviselőnőt félreérthetetlenül prostituáltnak ábrázolja.
Ez a megalázó és lealacsonyító förtelem nem a véletlen szüleménye. Ide vezet az a stílus, ahogy a fideszes politikusok az Országgyűlésben és azon kívül is a nőkről és az ellenzékről beszélnek. Ki ne emlékezne arra a fideszes beszólásra Szabó Tímeának, hogy „„Mit pofázol bele, kisanyám?” Vagy arra, amikor Vadai Áginak „Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?-t ordítottak? Igen, pontosan így kezdődött, majd így terjedt el az országban a tuskóság, a civilizálatlanság, a modortalanság.
Most a Ripost egy újabb határt lépett át, akár az általános emberi, akár a női méltóság ennyire alpári megsértésével. Tudom, hogy nem éreznek semmilyen szégyent viszolyogtató tettük miatt, hiszen nem hallok egyetlen fideszest sem, aki rosszallóan megszólalt volna.
Ezt a förmedvényt valaki megrendelte, valaki lerajzolta, valaki betette a lapba. Mind úgy vélték, ezzel is a Gazda érdekeit szolgálják. Csakhogy Magyarországon tisztességes emberek élnek, akik nem fogják ezt megbocsátani azoknak, akik ezt elkövették, és azokat sem, akik most némák maradtak!