Szájer József már magánember

Posted by

Pápai Gábor
>Közszereplőként én sem kíméltem, de mindig volt egy rossz érzésem, ha politikai szerepvállalása mellett mássága is téma volt. Akkor is, ha csak abban az összefüggésben, hogy hatalmuk szolgálatában saját sérülékeny közösségét is elárulja, hogy képmutató, hazug életet él kifelé, más, ugyancsak képmutató közszereplővel, aki ugyanennek az embertelen hatalomnak az elvtelen kiszolgálója/haszonélvezője. De közben láttam az egyén drámáját, és nem voltam rá tekintettel. /Magad emésztő szikár alak, én megbántottalak/

Amit azonban a Blikk most művel, az nagyon nem korrekt. Szájer nagyon magasról bukott nagyon mélyre, drámai sebességgel. Azon lehet rugózni, hogy hogy tüntette el pl. Orbán a kuratóriumából, a pártja, egyeteme, stb. De ebből a felvonásból őt már kiírták, nem köteles tűrni egy bulvárlap paparazzi-fotósait a teregetés közben.

Látva ezeket a lesifotókat, én szekunder szégyent érzek a magyar média és a magyar ellenzék részeseként. Nem hat meg a múlt bűneinek felhánytorgatása, egy bűnösnek is vannak jogai, ezekért a jogokért szálltunk szembe például vele. Nem tudom, mekkora részem van ebben, de érzem, meg kell követnem őt ezért: Tisztelt Szájer József magánember, én bocsánatot kérek öntől.

Címkép: Népszava. 08.06