A nők helye a burka mögött, vagy a pokolban

Posted by
Parászka Boróka
>A képen álló, és élő emberek: afgán férfiak. A lepel alatt kislányok vannak, ők a hazara kisebbséghez tartoznak. Szombat délután Kabul nyugati körzetében voltak iskolában. Vegyes iskolában, ahol külön váltásban tanulnak fiúk és a lányok. A bombatámadást akkorra időzítették a terroristák, amikor a lányok váltása volt soron, épp befejezték a tanulást a kislányok, készültek haza. A robbanásban hatvanan vesztették életüket.
Nem egy rosszul bemért, rosszul időzített tömeggyilkosságról van szó, hanem szándékos, célzott leszámolásról, amelyben kislányoknak kellett meghalnia.
Néhány hónapja egyetemista lányokat, tévés gyakornokokat gyilkoltak a merénylők elrettentés céljából. Hogy tudják a nők, hol a helyük: a burka mögött, vagy a pokolban. Semmiképpen sem iskolapadban vagy tévéstúdióban.
Egy évvel ezelőtt ugyanebben a kabuli körzetben egy szülészet ellen volt támadás, vajúdó nők ellen, hogy még lehetőleg a kitolási szakasz előtt ki lehessen oltani az oly megvetett életeket. A rettegés végletekig fokozható.
A támadások azóta sokasodtak meg, amióta Amerika megkezdte a kivonulást az országból. Hiába vívta itt a leghosszabb háborúját, olyan erőszakot hagy maga után, mint amilyent itt talált.
Kik veszik át az amerikai katonai alakulatok helyét? Magán rendfenntartó cégek. Milyen magán rendfenntartó cégek? Kínai magáncégek, mert a kínaiak terjeszkednek gazdaságilag a térségben. Rájuk viszont nem érvényesek azok a nemzetközi jogszabályok, megszorítások, amelyekkel a katonai egységeknek mégiscsak számolni kell.
Ezért várható, hogy a szombati tömeggyilkosságok után újabbak következnek. Nők, kislányok, kisebbségiek vére jelzi majd, hogy zajlanak a magánháborúk.

A kétségbeejtő helyzetről Székely Ferenccel csináltam interjút (még az iskolai mészárlás előtt), hallgassátok meg. https://www.marosvasarhelyiradio.ro/…/amerikai…/

A román közrádió magyar nyelvű, székelyföldi csatornáján hangzott el a beszélgetés, a Marosvásárhelyi Rádióban.