Három tanulságos tévedéses történet

Posted by

A repülőtéren egy nő a beszállásra várva üldögélt, és újságot olvasott. Előtte egy reptéri büfében vett egy csomag kekszet, hogy majd utazás közben elfogyasztja. Visszaült, a szeme sarkából meglátta, hogy a mellette ülő férfi egy kekszet majszol. Ahogy lenézett, észrevette, hogy a kekszes csomagja meg van bontva, és a férfi nyugodtan eszeget belőle.
A nő nem tudta elhinni, hogy annak a férfinak van képe megenni az ő kekszét. Hogy mentse, ami menthető, lassan kinyújtotta kezét a csomag felé, kivett egyet, és megette. Csodálkozva látta, hogy a férfi újra meg újra kekszért nyúl, és eszi. Egyre jobban bosszankodott, és rendre kivette az összes kekszet a csomagból, és megette.
Ekkor a férfi kinyújtotta a kezét, elvette az utolsó kekszet – ám mielőtt megette volna, ketté törte, és a felét átnyújtotta a nőnek. Akit ez annyira felháborított, hogy megragadta a fél kekszet, és betette a táskájába.
Akkor vette észre, hogy táskájában ott van a megbontatlan kekszes csomagja.

A bőség falkája

Egy szervezet ötezer dolláros díjat tűzött ki minden egyes élve elfogott farkasért. Két vadász úgy döntött, hogy együtt nekivág, és keres egy kis pénzt farkasok elfogásával. Éjjel-nappal járták az erdőket, zsákmány után kutatva. Háromnapi sikertelen vadászat után kimerülten lefeküdtek és elaludtak.
Az éjszaka közepén egyikük arra ébredt, hogy vagy ötven farkasból álló falka veszi őket körül. Vörös volt a szemük, ugrásra készen, vicsorogva morogtak a két vadászra. Amelyik felébredt, megbökte a másikat: „Hé, ébredj! Gazdagok leszünk!”

A WC igazi jelentése és jelentősége

Egy angol nő Németországba készült utazni. Lefoglalt egy kis szobát egy kis vidéki fogadóban, levelében előrelátóan érdeklődött afelől, hogy van-e és hol található a W.C. A tanító, aki csak törte az angolt, elment a helybeli paphoz megkérdezni, hogy tudja-e, mit jelent. Némi töprengés után arra jutottak, hogy a betűk a wayside chapel kifejezésre utalhatnak. A hölgy, vonták le a következtetést, nyilván arra kíváncsi, hogy van-e valahol a ház közelében útszéli kápolna. A tanító a következő választ írta az angol hölgynek:
Kedves asszonyom,
Nagy örömmel értesítem, hogy a W.C. mintegy négy kilométerre van a háztól, egy szép fenyőliget közepén, pompás környezetben.
229 ember fér el benne, de csak csütörtökön és vasárnap van nyitva. Mivel a nyári hónapokban sok vendégre lehet számítani, javaslom, hogy korán érkezzen, bár állóhely általában van bőséggel. Ez egy szerencsétlen helyzet, különösképpen, ha rendszeresen szokott járni. Talán érdekli Önt, hogy a lányom esküvője a W.C.-ben volt, sőt a férjét is ott ismerte meg. Visszaemlékszem, milyen tolongás volt az ülőhelyekért. Egy ülőhelyre tíz ember is jutott. Csodálatos volt látni az átszellemült arcokat. Örömére szolgálhat, hogy sokan ebédjüket is magukkal viszik, és valóságos ünnepet ülnek, míg mások kivárják az utolsó pillanatot, és pontosan időben érkeznek.
Jótékonysági vásárt is rendeznek azzal a céllal, hogy párnázott székeket vehessenek, mivel az emberek már régóta érzik ennek a szükségességét. A feleségem az utóbbi időben betegeskedett, így mostanában nem tudott elmenni. Már majdnem egy esztendeje nem volt, ami természetesen nagyon bántja. Nagy örömömre szolgál, ha lefoglalhatom a legjobb helyet az Ön számára, ahol mindenki láthatja Önt. Alig várom, hogy magam kísérjem el oda.

ujhet.com

 

%d bloggers like this: