A jövőbe lát a Magyar Nemzet és a Prostisrácok

Posted by

 jotunder

>A Budapest Fórum a Fenntartható demokráciák építéséről címmel rendezett kétnapos, angol nyelvű nemzetközi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzata, a baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete. – írja a Magyar Nemzet és a Prostisrácok. Az a baj, hogy a konferenciát nem most, hanem hetek múlva, szeptemberben rendezik.
A Narancs. hu is megírta ma, hogy egy mai online cikkben hosszasan ekézték, miről “beszéltek” egy budapesti konferencián. Az eseményt egyébként egy hónap múlva rendezik. “A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére” – írja a Magyar Nemzet a Budapest Fórum konferenciájáról, de a programot majd csak szeptemberben rendezik. A cikk címében azt harsogják: “Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal”.A lap “Munkatársunk” nevű szerzője részletezi, hogy kik “vettek részt” a kétnapos, angol nyelvű konferencián, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata, a “baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital” és a CEU Demokrácia Intézete szervez. 

Arról is beszámolnak, hogy a “Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosított”, és “a meghívottak között szerepelt” Anne Applebaum újságíró, történész, akit úgy jellemeznek, ő az, aki “a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában”. A konferencia bűnlajstromán sorolják fel még, hogy a meghívottak közt van “a Magyarországot jogállamisági ügyekben támadó Vera Jourova”, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, és hogy az előadók között “szerepelt” Timothy Garton Ash Oxfordból, és Charles Gati, Hillary Clinton egykori USA külügyminiszter bizalmasa is, aki a lap szerint “már 2012-ban ötpontos tervvel házalt a baloldalnál, hogy buktatná meg Orbán Viktor kormányát”.

Örülünk, Vincent blog