Puzsér rozsdafoltjai

Posted by
Serényi Péter
>Nem vagyok a cikk szerzőjének rajongói klubjában tag, sőt!
Mégis megosztottam ezt a mai dolgozatát, aminek oka: messze földön híres önbizalmának sokadik megnyilvánulása, hogy kísérletet tesz a magyar sport közelmúltjában megtapasztalt, negatív rekordnak számító jelenség titkának megfejtésére.
Hogy mennyire sikeres ez a vállalkozása, arra még tippelni sem szeretnék, nem mintha híján lennék a saját véleményemnek, sokkal inkább azért, mert kivárok, végtelenül türelmes vagyok, tudniillik: 10 nap múlva – gondolom, remélem – sok mindenről fellebben a fátyol, mert Nápolyban a dallamos nevű Scandone Poolban megkezdődik az úszósport most már elég széles körben ismert szakadár szervezetének, az International Swimming League-nek nem kevesebb, mint hathetes őrülete: verseny verseny hátán számolatlanul és szerintem követhetetlenül a tavaly már Budapesten bemutatkozott „buborékhoz” hasonló körülmények között!
10 csapatban több, mint 300 extraklasszis, klasszis, klasszikocska és klasszisjelölt száll majd vízbe egy újabb vizicirkusz keretében, köztük – a csapatösszeállítások böngészése után legalábbis ez derült ki számomra – 9 magyar is: Hosszú, Verrasztó D., Milák, Lobanovszkij, Kapás, Szabó Szebasztian, Jakabos, Németh Nándor, és Késely Ajna igyekszik majd minél jobb eredményeket produkálni, s persze lehetőleg ezekért sok pénz bezsebelni! (már ha hinni lehet az ISL adatbázisának…)
Szóval nyugi, a sportág egy főreformerével kapcsolatban a magam részéről nem keresgélném a kétségkívüli fiaskóinak és népszerűségvesztésének okait, hamarosan praktikus szempontok alapján fogalmazhatjuk meg aktuális vélekedésünket vele kapcsolatban!
Ezzel együtt hajrá, azért olvassátok el azt a kis írást bemelegítésül…Csak mert betegesen szeretek a teljességre törekedni, jelzem: (át)alakul az esztendő további úszóprogramja: a nemzetközi szövetség ugyanis törölte az augusztusra Kínába, illetve Szingapúrba tervezett Világkupa-versenyeket, s kikerülve a fentebb részletezett eseményt, októberben kezdi a több, mint 30 éves múltra visszatekintő szériáját (Berlin, Budapest, Doha és Kazany a színhely)… decemberben pedig következik a rövidpályás vb Abu Dhabiban, hogy ott mi várható majd, azzal kapcsolatban máris van két érdekes adalék: 1. közel 3 millió dollárt szán a pénzdíjakra a FINA, 2. az ausztrálok hivatalosan lemondták a részvételt…