Ki mit mondott 2017. február 22-én a budapesti Olimpiáról?

Posted by
Juszt Lászó
>Kocsis Mátét, akit nem az eszéért szeretnek, – akik szeretik – megint szólt egy egetverő baromságot:
“Ugye tudják a baloldali politikusok, hogy azok a sportolók, akiknek a sikerei kapcsán sorra tették közzé a likevadász gratuláló posztjaikat, javarészt ugyanazok a sportolók, akiket megfosztottak a 2024-es hazai rendezésű olimpiától? Sokaknak jutott eszébe elsősorban a momentumosok komplett rokonsága, amikor Tokió Párizsnak adta át a “stafétát” az olimpia lezárásaként, és nem Budapestnek. De erre persze az egész baloldal “büszke” lehet.”
Emlékeztetem a nagyeszűt, hogy 2017. február 22.-én, az Origo információja szerint mi történt:
“Az állami televízió információja szerint (amit nem sokkal később természetesen a kormány is megerősített) Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök szerdai találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.
A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól.”
Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű döntés nem is születhetett meg az olimpiarendezést megálmodó miniszterelnök nélkül. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy Orbán nem számított olyan nagy mértékű ellenállásra, amely népszavazást követelt a kérdésben. Egyébként egy felmérés szerint minden harmadik kormánypárti szavazó is a pályázat visszavonására szavazott volna egy népszavazáson.
Orbán tehát egyszerűen megfutamodott. Nem vállalta – mint már oly sokszor – a megmérettetést, inkább lemondta az olimpiát.
Szóval Kocsis, ha ilyen fiatalon, ennyire rossz az emlékezete, akkor legalább kérdezzen, vagy olvasson! Menni fog?