Jelentkeztek a Pesti Csajok

Posted by
A Pesti Csajok
MÉLYSÉGESEN MEGVETIK A KÉPMUTATÓ, FARIZEUS, MŰKERESZTÉNY MAGATARTÁST. KÖVETELJÜK, HOGY MINDENKI SZABADON FELVÁLLALHASSA MÁSSÁGÁT, SZEXUÁLIS IRÁNYULTSÁGÁT, AKKOR IS, HA ANNAK POLITIKAI KÖVETKEZMÉNYEI VANNAK.
Ő Orbán Gáspár.
Orbán Viktor fia, Gáspár nem szereti a csajokat. Ez most már kijelenthető és semmi szégyellnivaló nincs is benne. Mi, PESTI CSAJOK kicsit szomorúak is vagyunk, de ugyanakkor toleránsak is.
Elég ránézni.
Továbbá olyan csak a mesében van, hogy a magát mélykonzervatívnak és keresztény főbástyának mutató (bár harminc éve egyik köpönyeget a másik után váltó) magyar miniszterelnök egy szem fiacskája mitadisten hirtelen pont a melegházasságról, annak magyarországi lehetőségeiről írja az egyetemi szakdolgozatát úgy, hogy nem érintett közvetlenül. Érintett, basszus, miazhogy.
A kérdés már nem is ez, hanem sokkal inkább az, hogy akkor ez most az Orbán-kompánia magánügye a Cinege utcában és „el a kezekkel szegény Gáspártól” vagy pedig országos közügy.
Első gondolatunk természetesen az, hogy Gáspár szexuális berendezkedése intimus magánügy.
DE!
Mielőtt ájulásig töltődnénk túl a saját liberalizmusunkkal, azért történt itt ebben az országban időközben egy s más.
A politika görög szó, eredetileg azt jelenti, hogy közélet. És akkor most tessék figyelni:
Ha Gáspár apukája azt találta ki a szavazói egybentartására, hogy a melegeket, a meleg közösséget mutatja fel céltáblának, ellenségnek, ha POLITIKÁJÁVAL (KÖZÉLETI tevékenységével) odadob egy ilyen témát, gumicsontot csócsálásra a fideszbirkáknak, hát lelke rajta, de akkor a többieknek (és egyébként a fideszbirkáknak is) joguk van tudni, hogy vajon csupán aljas politikai számítás, a közélet szándékolt tematizálása, szavazatszerzés, szavazói tábor összetartása volt-e ezzel a cél, avagy személyes érzések is vezérelték, személyesen is gyűlöli a meleg közösséget a legszűkebb családi körben meglévő érintettség okán, bűnbakot keres-e azért, mert apaként kudarcként éli meg egy szem fiának másságát.
Ha a közéletet célirányosan használod politikai tőkéd kovácsolására, akkor a közéletnek joga van tudni, hogy ezt miért teszed, Viktor. Mert te a kormányfő vagy és nem mellesleg a jövő évi választás kurvára arról fog szólni, hogy te vagy nem te.
Talán legjobb volna mindenkinek egy szép kis comingout. Kiállna a Gáspár szépen ország-világ elé, ahogy sorstársai ilyenkor szoktak és elmondaná az igazat. Apukája meg látványosan a keblére ölelné, úgyis azt nyilatkozta, hogy ha ilyen lenne az ő családjában, az nem változtatná meg a szülői érzéseit.
Ez a gesztus vitathatatlanul szimpatikus és emberi lenne, ki tudja, talán még több szavazót is hozna, mint az ocsmány, véresszájú buzizás.