A tálibok és a migrációs kártya

Posted by

Mihálffy Balázs
>A kérdés: Lesz-e hatása a tálibok előretörésének Európára?

A válasz: lesz

1. Az USA és szövetségesei kivonulnak, amit a legtöbb afgán, akik a Tálib uralommal szemben álltak, árulásnak él meg. Tehát szemükben a fehér ember áruló.
2. Ebben a cikkben nem térek ki Kína és a Tálibok megállapodására.
3. A Tálibok az általuk elfoglalt városokban, településekben likvidálják a központi hatalmat kiszolgáló férfiakat. A kivégzettek gyerekeit katonáknak képzik, asszonyaikat sajátjaiknak adják férjhez.
4. Aki teheti útnak indul, tehát újabb migrációs hullám várható. A migrációs útvonalon a tranzit útvonalak országai saját politikájukat erősítik, zsaroló pozíciókat építenek ki. Magyarország tovább játszhatja a migrációs kártyát, holott az ország csak tranzitra jó, GDP-je olyan alacsony, ami nem vonzó egy menekült számára.
5. Nyugat Európa viszont vonzó, ahogy eddig is az volt. A migránsok elsődleges befogadóhelye az alvilág, amire az anyaországban folytatott életforma, halálközeli érzések megszokottsága, emberi élet elvételének könnyedsége, megfelelő indítást ad. A fehér ember belekostól a háborús övezetek feelingébe, valóságába. Ezen a színtéren maga is áldozattá válhat. A világ megint mást kap Iszlám címszó alatt, mint ami az Iszlám.
6. Az új bevándorlási hullám új leosztást idéz elő az alvilágban. Innen pedig új logisztikák fejlődnek ki Európán belül és kívül a kábítószer, ill. emberkereskedelemben, továbbá mecsetek bevonásával újabb toborzóközpontok alakulása várható.
7. A volt gyarmattartók hagyják tovább fejlődni országaikon belül a különböző etnikumok által elfoglalt no go zónákat és dupla, tripla, majd sokszorosan párhuzamos társadalmak alakulnak ki, melyekben a belső leszámolásokat a hatalom kívülről nézi. Aki ebben a szelekcióban nyer, az a hatalom eszközévé válik.
8. Magyarország és a Kelet európai államok számára a nyugatról kiebrudalt, vagy a hatalmi harcokban vesztes és még aktív bevándorlók jelentenek veszélyt.