Normális választók vagyunk?

Posted by

 Kaltenbach Jenő

>Ha a főnök ki nem talál valami trükköt, akkor jövő tavasszal választások lesznek. Ilyenkor, egy normális demokráciában, a szavazòk a regnálò hatalom teljesítményét értékelik, és az eredménytől függően meghosszabbítják a mandátumát, vagy leváltják.
Nos elég hosszù lenne felsorolni a 10 éves Fidesz uralom összes gazemberségét, hogy csak az orbitális korrupciòra utaljak, de én most csak két fontos területre, közszolgltatásra térnék ki, amelyek minden polgárt így, vagy ùgy érintenek, és ezek az egészségügy és az oktatás.

Az elmùlt tíz év szinte egyetlen napja sem mùlt el anélül hogy a nagyérdemű ne értesült volna a magyar egészségügy siralmas állapotáròl, a lepusztulò, eszközhiányos kòrházakròl, az orvosi elvándorlásròl, amely odáig fajult, hogy a legùjabb intézkedés szerint a betegellátàst már orvosi diplomával nem rendelkező is elvégezheti Mindez persze nem érinti a rezsim kegyeltjeit, mert ők megengedhetik maguknak, hogy a szélsebesen kialakított magán egészségügy szolgáltatásait vegyék igénybe. Az egyszerű polgár meg ha netán műtétre, komolyabb beavatkozásra szorul, akkor álljon be a sorba és várjon hònapokat, éveket, ha tùléli.
Ugyanezzel a siralmas helyzettel találkoznak a gyerekek és szüleik ha a lurkòk elérik az iskoláskort. A tanárhiány ma már több ezres és az iskolák finanszírozása tele van buktatòkkal. A pedagògus társadom ugyan időnként lázadozik, de az nem éri el a rezsim ingerküszöbét.
Természetesen itt is létezik az elithez tartozò szülőnek menekülési ùt, hogy a csemetéiknek még csak találkoznia se kelljen az alsòbb néposztàlyok gyermekeivel.
És akkor az un. cigány kérdésről még szò sem esett, nevezetesen arròl hogy a romák ùjabb generáciòinak hátrányos helyzetét az iskolarendszer mindig ùjratermeli.
Ez csak két, de igen fontos, a jövőt meghatározò példa arròl a csődről ahová a Fidesz rezsim juttatta az országot.
Mondom, normális demokráciában az ilyen “teljesítményért” a választòk büntetni szoktak, na de hol vagyunk mi a normalitástòl?
Jövőre (talán) kiderül.