Magyarországon van most a Komintern központja

Posted by
Gábor György
>Nincs sok értelme kiszámítani azt, hányszorosa a hazai, magyar egyetemi oktatók fizetésének azoké a Mathias Corvinus Collegiumhoz került ösztöndíjasoké, akik vendégoktatóként 10. 000 eurót kapnak. Jóllehet valós tudományos teljesítményt nemigen tudnak felmutatni, ám szép pénzt kaszálnak, s akad köztük, akinek kijár a „professzor” megszólítás, éppen úgy, mint Orbán egykori kedvenc seftelő partnerének, Ghaith Pharaonnak, vagy Polt Péternek, akinek az ELTE ÁJK Kari Tanácsa nem szavazta ugyan meg az egyetemi tanári címet, de Áder János kedélyesen odaajándékozta neki, elismerve a hatalomnak nyújtott gáláns szolgálatait.
Szóval ne az anyagiak felől közelítsünk most, a magyar tanárember, az általános iskolától a gimnáziumon át az egyetemi oktatóig a hatalom számára abszolút nem szempont, érdektelen és kellemetlen tényező csupán.
Ezt az MCC történetet próbáljuk most más megvilágításba helyezni: Orbán ugyanis létrehozta a Kominternt, melynek központja immár Budapesten van, s a saját maga imaginálta „világpártot” innen kívánja kézi vezérelni: az illiberális világforradalom központjává óhajtja tenni Magyarországot, önmagát pedig az internacionalista mozgalom vezérének tekinti. Ezeknek a csinos summáért ideköltöző alakoknak a feladata, missziója, küldetése az, hogy majd innen hazatérve terjesszék az igét, s segítsék, támogassák, s készítsék elő az illiberális világforradalmat.
Orbán immár nem is nagy mer lenni, hanem egyenesen hatalmas! Ahogy egykoron Moszkvába siettek a mozgalom kiválasztottjai, reménységei és bázisát képező harcosai, hogy a lehető legtisztább forrásból kapják meg az útravalót, úgy jönnek most ide hasonló kétes alakok, igaz, most legalább jó pénzért, csinosan kistafírozva őket az elkövetkező nagy melóra. Világforradalmárok, permanens harcosok ők, akik meggyőződéssel hiszik és vallják internacionalista küldetésük világmegváltó és világtisztító szent ügyét.
Mostantól csak arra kell vigyáznia az illiberális Komintern vezetőjének, hogy lehetőleg csupa sírig hű és elkötelezett világforradalmár kerüljön ki a budapesti műhelyből, olyanok, mint egykoron Gerő Ernő vagy mondjuk Lumumba, s véletlenül sem elhajló, kezelhetetlen, az ellenséggel kollaborálni kész önfejű revizionisták, amolyan Titók és Dubčekek.
Címkép: Halász Géza: