Irány Bern és a Bajnokok Lígája

Posted by

Tény: (Budapesten) Ferencváros-Slavia Praha 2:0, (Prágában) Slavia Praha-Ferencváros 1:0
Főcímek:
NSO: Újabb bravúr, továbbjutott a BL-ben a Ferencváros
ORIGO: Fantasztikus Fradi: hősies küzdelemben megvan a BL-playoff!
MAGYAR NEMZET:Hatalmas bravúr Prágában: egy lépésre a BL-főtáblától a Fradi
INDEX:Hősiesen védekezve jutott tovább a Fradi
PESTI SRÁCOK: Továbbjutott a Ferencváros, köszönjük, Dibusz Dénes!
MAGYARHANG: A Slavia Prahát is búcsúztatta a Bajnokok Ligájából a Ferencváros
HVG:Továbbjutott a Ferencváros a Bajnokok Ligájában
TELEX: Kibekkelte a Fradi a prágai BL-selejtezőjét, idén is játszhat a főtábláért
444: Kikapott az FTC, de továbbjutott
24.HU Vereséggel jutott tovább a Ferencváros

Jindrich Trpisovsky (A Slavia Praha edzője)

A Ferencváros egy jó és tapasztalt csapat, több selejtezőkörön keresztül mutatták ezt meg tavaly és idén is, és bizonyítottak a csoportkörökben is. Nem volt könnyű hibára kényszeríteni őket. Mindig az a jobb a fociban, aki győz, ebben a kétmeccses párharcban az győz, aki összességében jobb volt. A Ferencváros jobban tudta kihasználni a lehetőségeit, nekünk is 180 percünk volt, csak egyszer tudtunk betalálni, nem tudtuk jó százalékban kihasználni a helyzeteinket. A meccs után közvetlenül azt gondoltam, hogy mi voltunk a jobbak, de ha mindent összeadok, akkor húsz lövésből, nyolc nagy helyzetből egy gólt szerzünk

Peter Stöger (A Ferencváros edzője)

Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlenül küzdöttek. Minden benne volt a meccsben, amire számítottunk, egy nagyon erős Slavia volt az ellenfelünk. Nem az erősebb csapat jutott tovább a következő körbe, néha szerencsések voltunk, egy csodálatos győzelem ez, nagyon büszke vagyok. Játékrendszert váltottunk, mert a Slavia a nagy nyomásával sok gondot okozott nekünk, mindig lehet arról beszélni, hogy mi a jó, mi a rossz döntés. De gondolnunk kellett arra, hogy milyen ellenféllel állunk szemben. A favorit kiesett, mi örülhetünk! A legnagyobb tanulsága ennek a két meccsnek, hogy egy ilyen kaliberű csapatot is ki tudtunk ejteni oda-visszavágós párharcban, ami az előző években a rendkívül sikeres időszak alatt sem történt meg. Láttuk a különbséget, látjuk, hogy sokat kell még dolgoznunk. Mindenki boldog lehet, hogy bebiztosítottuk az Európa Liga csoportkört és még egy esélyünk lesz elérni a Bajnokok Ligája főtábláta Young Boys ellen, ahol talán sikerül egy újabb meglepetést okoznunk. Ez a feladat nem lesz egyszerűbb, az európai kvalifikációban egy svájci bajnoknak is óriási nemzetközi tapasztalatai vannak. De most a továbbjutásnak örüljünk, a Slavia egy nagyon erős, fizikális és technikás csapat, nagyon tetszik a játéka, holnaptól a bajnokságra koncentrálunk, utána pedig a BL-re.

A következő ellenfél
A Neue Zürcher Zeitung a Young Boysról:

A berni csapat zsinórban harmadszor nyerte meg a bajnoki címet, ami nem számít rendkívüli sikernek, hiszen korábban az FC Basel nyolcszor nyertzsinórban. De a hármas sorozat ritka, a bernieken kívül csak három svájci klubnak sikerült ez: az FC Baselnek, az FC Zürichnek és a GC-nek.
Az YB sorozatban harmadszor lett bajnok – A berni klubon kívül csak három svájci klubnak sikerült ez: az FC Baselnek, az FC Zürichnek és a GC-nek. A YB a futball ország első számú együttese? A bajnok nem foglalkozik ilyen gondolatokkal. Túl sokáig csak arról szólt minden, hogy végre, valamikor nyerjenek egy bajnoki címet, hozzászoktak a kudarchoz. A berniek  lazán állnak vezető szerepükhöz. A pragmatizmus a program. Ez a mai Young Boys. A klub magabiztosságot sugároz, de egyelőre semmi arrogancia, semmi sznobizmus. A meccseken a győzelmet a látvány fölé helyezi, nincs semmi sallang. Mit mondott Christoph Spycher sportigazgató 2019-ben? “Az ambíciónk az,  hogy olyan csapatunk legyen, amelynek célja, hogy képviseljük magunkat Európában, és hogy jó nevű klub legyünk a fiatal tehetségek számára.” Az YB a svájci futballklubok közül a legjobb helyzetben van, miután az elmúlt két pénzügyi évben összesen mintegy 40 millió frankos nyereséget ért el. A tartalékok nagyok, de nem kimeríthetetlenek – és ha egy nap a stadionok legalább félig tele lehetnének, az YB nem adna el több jegyet, mint más klubok. A Wankdorf körülbelül 30 000 férőhelyes – de az YB átlagosan jó 26 000 látogatót számlált a 2019/20-as szezon első felében. Az YB-nek elméletileg most 11 000 néző hiányzik – a legtöbb más klubnak még ennyi nézője sincs.