Dudálásért hagymaszedés

Posted by
Hadházy Ákos
>13. nap a közérdekű munkában: uborka- és paprikaszedés, hagymagyomlálás.
Utóbbi a szomorúbb, mert akkora lett a gaz, hogy már csak kézzel lehetett belemenni. A hagyma igényesebb növény, mint azt sokan gondolják. A gyom viszont jobban bírja a szárazságot és elnyomta a haszonnövényt. Pont, mint a korrupció legnagyobb veszélye: a korrupcióra hajlandó svindler cégek egy rosszabb gazdaságú és velejéig korrupt országban előnyben vannak, így elnyomják a tisztességes, tiszta cégeket.
Visszatérve a kertre: volt viszont egy kis eső, így a gyomlálás viszonylag könnyű munka volt. Persze így is sok hagyma kijött a gyommal együtt, de az már “használható” termény.
A sapka egy adomány, büszke vagyok rá és hálás annak, aki a kertészet címére elküldte. Amikor még – jó régen – sokat dolgoztam szüleim szőlőjében, nemigen hordtam sapkát, mert úgy éreztem, inkább zavar. De most tényleg jobb így. Vagy öregszem, vagy a klímaváltozás teszi. Valószínűleg mindkettő.
A közérdekű munkát a dudálós tüntetésért kapott büntetés kifizetése helyett választottam. Így szeretném felhívni a figyelmet egyrészt arra, hogy Orbán mennyire fél a tüntetésektől, másrészt arra, hogy eljött az az idő, amikor már vannak olyan törvények, amelyeket muszáj megszegni. Meg kell mutatni, hogy nem fogadjuk el a piszkos játékszabályaikat.