Az amerikai határok zárva maradnak az európaiak előtt

Posted by

(New York Times) Az Egyesült Államok határai a világjárvány idején továbbra is zárva maradnak a legtöbb európai utazó előtt, még a teljesen beoltottak előtt is. A Fehér Ház kevés magyarázatot adott arra, hogy miért maradnak fenn a korlátozások – annak ellenére, hogy néhány olyan ország, ahol magasabb a fertőzöttség és alacsonyabb az átoltottság aránya, nem szembesül hasonló tilalommal.

A jelenlegi szabályok értelmében az európai schengeni övezet, Nagy-Britannia és Írország gyakorlatilag minden lakosa továbbra sem utazhat az Egyesült Államokba. A Delta-változattól való félelem tombol, és úgy tűnik, hogy ennek nem látszik vége, ami megdöbbenti az európaiakat és frusztrálja a kontinens vezetőit, akik azt követelik, hogy Európához hasonlóan  Amerika is nyissa meg határait.

“Ragaszkodunk ahhoz, hogy mindkét irányban hasonló szabályokat alkalmazzanak az érkezőkre” – mondta a múlt héten Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Egyes uniós politikusok azt javasolják, hogy ismét vezessenek be utazási korlátozásokat az amerikai utazókkal szemben.

Címkép: Amerikaiak Esztergomban Tucker Carlsont hallgatják