Kap most hideget és meleget

Posted by
Föld S. Péter
>Szegény Kocsis Máté, most aztán jól benne van a slamasztikában kap majd az övéitől hideget, meleget. Érti ugye az olvasó: meleget! Merthogy a Fidesznek ez a frontembere elkövette azt a hibát, hogy felavatta Tormay Cécile szobrát. Aki nemcsak a NER egyik kedvelt írónője, de leszbikus is egyben. Az ilyet pedig a Fidesz nagyon nem kedveli, és csak csomagolva engedi árusítani. Enyhítő körülmény, legalábbis a szoboravatók szempontjából, hogy az írónő legalább annyira antiszemita volt, mint amennyire meleg.

Ne irigykedjünk, nem olyan könnyű a homofób „keresztények” élete sem. A Fideszt sem kerüli a baj – írta az eset kapcsán az Amerikai Népszava. A lap felidézi, hogy a 2012-ben tartott avatáson jelen volt Lezsák Sándor, a parlament akkori fideszes alelnöke is. Tormay Cécile nem a homoszexualitása, hanem az antiszemitizmusa miatt kapott szobrot a Fidesztől. A közös nevező Lezsák személye, aki Prohászka Ottokár szobrot is avatott.

Ennek alapján, a lap azt javasolja, hogy törvénymódosítást kellene benyújtani a T. Házban, hogy aki antiszemita, az lehet homoszexuális, és taníthatja is az ifjúságot. Vajon Tormay Cécile tarthatna-e órát egy iskolában, beszélhetne-e a homoszexualitásról és a leszbikus érzelmeiről? Vagy csak az antiszemitizmusról beszélhetne? Ezek szerint a homoszexualitásról szóló információ rombolja a keresztény magyar gyerekeket, az antiszemitizmus pedig építi.