Orbán havi tízezer dolláros konzervatívjai

Posted by

jótündér

Magyarországon 660 dollárnyi nettót keres egy adjunktus, akinek doktorija van és több nyelven beszél. A magyar felsőoktatási reformból csak az egyetemi autonómiák felszámolásának ígéretét tartották be, az 1500 milliárdos fejlesztés forrásai eltűntek. A magyar  állam megmagyarázhatatlan módon a kínai államnak akar egyetemet építeni Budapesten több mint 500 milliárd forintért.  

    A Matthias Corvinus Collegiumot a Habony Árpádnak húszmillió forintot “kölcsönző” Tombor András alapította és nemrég több mint egymilliárd dollárt tolt bele az Orbán-rezsim. Az MCC-nek van egy visiting scholarship programja, melynek keretében egy senior kutató akár 10000 dollárt is kaphat havonta plusz lakhatás, vélhetően nem a nyócker meredekebb részén.

Kiválasztottam néhány jeles tudósembert a vendégkutatók közül.

1. Francesco Giubelei olasz középiskolai tanár. Ő írta az emlékezetes kritikát Hörcher Ferenc mérsékeltorbánista értelmiségi kevesek által olvasott művéről. Az MCC oldalán professzorként szerepel. Ő csak harmincéves, ezért 5000 dolláros havi fizetéssel kell megelégednie. Tudományos munkássága nincs.

2. Benjamin Harris-Quinney brit városi tanácstag, akinek konzervatív párttagságát 2015-ben függesztették fel. Jeles homofób, tudományos munkássága hálistennek nincs.

3. Patrick   Gray, durhami docens, akinek   2-es h-indexet jelez a Scopus. (gy.k. az nem túl magas)

4. Paul Gilfillan, skót docens, aki ezt írja magáról:

“My fellowship at MCC will allow dialogue with Hungarian scholars and students on the question of transcending the modernist error of imagining individuation (individual and collective) on the basis of liquidating tensions that are not historic axial stages to be superceded but are in fact anthropologically irreducible. ” (“Az MCC-ben töltött ösztöndíjam lehetővé teszi a magyar tudósokkal és hallgatókkal folytatott párbeszédet arról a kérdésről, hogy hogyan lehet túllépni azon a modernista tévedésen, hogy az individuációt (egyéni és kollektív) olyan feszültségek felszámolása alapján képzeljük el, amelyek nem felülírandó történelmi axiális szakaszok, hanem valójában antropológiailag feloldhatatlanok.) ” (kurvára bátor ez az ember)

Valójában a skót mélyszegénységgel foglalkozik 1-es h-index-szel. (gy.k. az 1 kisebb, mint a 2, szóval…)

5.   John Andrew Laughland, akiről ezt írják:  he was for ten years the director of a think-tank in Paris founded by a Russian historian. A Russian historian egyébként Natalja Narocsinszkaja  putyinista politikus, a “think tank”  neve IDC, nagyon hasonlít az MCC-re, vélhetően Vlagyiszlav Surkov találta ki, aki Putyin Habonya volt, amíg az elnök ki nem rúgta. Van egy politikai sci-fi, ami nagy siker volt Oroszországban (linkeltem az amerikai kalózkiadást), amit állítólag Surkov írt, és nagyon nem putyinista (hivatalosan Natan Dubovickij írta, de ő nem létezik, a kalózkiadásra Surkov nevét írták).  Laughlandnek 1-es h-indexe van a Scopuson.

6. Thibaud Gibelin francia doktorandusz, akinek egyetlen műve a Pourquoi Viktor Orbán joue et gagne? (miért játszik és nyer Orbán Viktor)

7. James Schellinger, aki Indiana állam kereskedelmi minisztere volt, I am not fucking kidding.

8. Julius Strauss, aki 2005-ig a Telegraph haditudósítója volt, jó ideje grizzly medvék megfigyelésével foglalkozik valahol Kanadában. I am still not fucking kidding.

9.  Gladden Pappin texasi adjunktus, aki egy texasi lap szerint naggyá akarja tenni a konzervativizmust. A Scopusnál sikerült nullás h-indexet produkálnia, ami szerintem Vajna Timinek is menne, csak arra kell vigyáznia, hogy ne idézzék (jó valamit írnia is kell, amit majd nem idéznek, de ez mellékszál).

10. Miklos Lukacs de Pereny, szintén nullás h-index a Scopuson, perui tudósember, aki biopolitikai filozófiával foglalkozik.

Én értem, hogy megtermékenyítőleg hat  a magyar szellemi életre a Matthias Corvinus Collegium, de szerintem a magyar szellemi élet  megtermékenyítés közben erősen fékeli az orgazmust.

Címkép: Egy grizzly ember (nem a miénk)