Migráns ügyek

Posted by

Kaltenbach Jenő

>Orbán a tőle megszokott lòdításokkal szokta, pártállástòl függően, »szòrakoztatni« (dühíteni), illetve lelkesíteni a publikumot, a legkülönbözőbb témákban, köztük például a migráciò ügyében.

Szerinte természetesen tòdulni fognak a hanyatlò nyugat polgárai a magyar kánaánba, ami persze ránk is férne, mert manapság ugye fogy a magyar.

Egyrészt, a minden serkentő intézkedés ellenére alacsony születésszám, másrészt a tömeges elvándorlás miatt. Ez utòbbiròl persze nehéz megbìzhatò adatokhoz jutni, mert a rezsim legkülönbözőbb reprezentánsai időről időre közlik, hogy nem el-, hanem visszavándorlás van, miként azt legutòbb Kásler miniszter tette orvos ügyben. Ez utòbbi azért nem lehet tömeges mert egyre másra jön a hír orvos hiányròl, mint pl. az Uzsoki kòrházban, amelyben emiatt kellett bezárni a sürgősségit. Szòval akinek sürgös arrafelé, az választhat az ellátatlanság, meg a máshová migrálás között.

Az a benyomásom, hogy a KSH sem a régi, mert kormányszerv lévén, mintha a(z állítòlag) churchhilli mòdszert alkalmazná: csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítottam.

Így aztán az egyszerű polgár, mint például én, kénytelen leszek leszállni a mikrò szintre, még ha az nem is feltétlenül reprezentatív. A mi családukban pl. a migráciò kétharmados, mert mindkét gyerekünk családostòl elmigrált csak mi, az egyharmad maradtunk itt. Mi is csak azért mert ebben a korban az ember már nem nagyon migrál, bár azért a jövőben, ha a dolgok tovább rosszabbodnak (ha lesz) még ez sem kizárhatò.

Mint mondtam, ez a félelmetes arány nyilván nem reprezentatív, de azért nem is kuriòzum.”